Правозащитници посетиха Навални в следствения арест „Матроска тишина“

19 януари 2021 14:05

Правозащитници посетиха Навални в следствения арест „Матроска тишина“
© facebook.com/navalny/
392 2

Руски правозащитници посетиха опозиционера и основател на „Фонда за борба с корупцията“ Алексей Навални в следствения арест „Матроска тишина“ край Москва, информира БНР. Навални ще остане там до 15 февруари.

Алексей Навални е сам в триместна килия, където ще прекара под карантина следващите две седмици. В килията има хладилник, електрически чайник, телевизор и топла вода, съобщи секретарят на Обществената наблюдателна комисия в Москва Алексей Мелников, който посети опозиционера.

По време на срещата Навални е благодарил за подкрепата и е споделил, че никой не упражнява върху него физически или морален тормоз.

Марина Литвинович от Обществената комисия разказа, че режимът в „Матроска тишина“ е много строг, контролира се всяко движение на задържания и понякога има проблеми с достъпа до медицинска помощ.

И СДС с позиция за показния арест на Навални

На 2 февруари съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера от 2014г. да бъде заменена с ефективна.

За днес пък е насрочено заседание по дело срещу Алексей Навални за причинени морални щети, заведено от близкия до Кремъл олигарх Евгений Пригожин. Искът е на стойност 10 милиона рубли или 135 хиляди долара.

Novini.bg
392 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар

2021.01.19 | 15:11

129170
Този нещастен смешник се прави на Грета Тумберг. Скоро ще приеме и нейния gender!
ей

2021.01.19 | 14:20

129105
ей така се става герой. трябва малко да полежиш в затвора. ако те бият още по добре.

Добави коментар