Хиляди излязоха на демонстрация в беларуската столица

  • 23 ноември 2020 21:07

  • 664
  • 4
Хиляди излязоха на демонстрация в беларуската столица
© gettyimages

Хиляди пенсионери излязоха на демонстрация в беларуската столица Минск с искане за оставката на президента Александър Лукашенко, съобщи БТА.

В демонстрацията взеха участие над 2000 пенсионери. Те носеха знамена в бяло и червено, които се превърнаха в символ на беларуското опозиционно движение.

Част от демонстрантите носеха портрети на поддръжника на опозицията Раман Бандаренка, който почина по-рано този месец, след като предполагаемо е бил пребит от представители на силите за сигурност.

Над 200 задържани при протестите в Беларус днес

Масовите демонстрации в Беларус започнаха през август, след като Александър Лукашенко спечели президентските избори и си гарантира шести мандат като държавен глава. Резултатите от изборите не бяха признати от беларуската опозиция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
664 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ама разбира се...

2020.11.24 | 00:06

1
...а за хилядите германци във всички големи градове онзи ден...нито дума, а?
няма как да си патриот и да не бъдеш антигейб и ан

2020.11.24 | 09:18

4
За какво протестират,не е работа на овчите глави.Тука като протестират срещу бейбето,заради фалшиви избори и той ли е руски кенефчия?
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.24 | 08:38

3

Ватенко проста! В Германия не протестират срещу Меркел, за това, че не им позволява да протестират, или за това че изборите са фалшиви! Това може само да се случи в рускенефските дупки, като Беларус, и Рускенефа! В Украйна този процес е прекъснат, там вече има честни избори!

Geri

2020.11.24 | 02:29

2
Ei kuch kvo iskas da Kazes ze z ives v Germania tam e vsizko nared pensionerite islizat na protes a v Balgaria naroda e saspal ot mnogo veka njma sybuzdane tova e narod koito snae kakvo iska Zeit sa kakvo pischat nemez stahl bai ganjo

Добави коментар

Водещи новини