Русия продължи ембаргото върху западни хранителни стоки до края на 2021 г.

Русия продължи ембаргото върху западни хранителни стоки до края на следващата година, предаде Франс прес. Съответният указ бе подписан днес от руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Ембаргото се отнася най-вече за хранителни продукти от Европейския съюз. То бе въведено през 2014 г. като ответна мярка на санкциите, наложени на Русия от САЩ и ЕС заради ролята й в украинската криза. Оттогава ембаргото бе продължено пет пъти в отговор на запазването на икономическите санкции на Европейския съюз срещу Русия.

Във връзка с наложените от Лондон санкции, свързани с "делото Магнитски", Русия налага забрана на 25 британски представители да влизат на територията на Руската федерация. Това се казва в разпространено днес изявление на говорителката на руското външното министерство Мария Захарова, предаде ТАС.

Тя напомни, че "под измислени и абсурдни предлози" правителството в Лондон е въвело санкции срещу няколко руски длъжностни лица в рамките на делото Магнитски.

"В отговор на неприятелските действия на британските власти и въз основа на принципа за взаимност руската страна взе решение да въведе персонални санкции спрямо 25 представители на Великобритания, на които е забранено да влизат на територията на Руската федерация", се казва изявлението.

Захарова подчерта, че Москва нееднократно е обяснявала всички обстоятелства около смъртта в руски затвор на Сергей Магнитски, одитор на британския фонд "Хермитидж кепитал мениджмънт", но властите в Лондон "предпочитат да не забелязват" тези разяснения. Тя обвини британските власти в намеса във вътрешните работи на Русия и нейната съдебна система заради "набелязването на виновни и определянето на техните наказания".

На 6 юли Обединеното кралство обяви, че налага санкции на 25 руски граждани, смятани за съпричастни в нарушаване на правата на човека в казуса с Магнитски. Сред санкционираните са председателят на руския Следствен комитет, един заместник-главен прокурор, един заместник-министър на външните работи, следователи и служители в руското МВР.

Коментари

 1. 2020.11.21 | 22:57
  Е затова правят толкова много вериги магазини в България LIDL Kaufland за да ядем ние това което Русия не иска.BGEXiT България ще е по добре с Русия,отколкото с Европейски съюз и НАТО,13г в ЕС и 17 в НАТО нищо по добро не се случи все по зле сме
  1. 2020.11.22 | 08:56
   Щото твойта глава прелива от акъл
  2. 2020.11.21 | 23:05
   Що не си хващаш влака, куфара и празната глава и не отидеш на майната, тоест в Русия! А, чемодан заспал!
 2. 2020.11.22 | 06:29
  Не искат храна от ЕС, значи ще мрат от глад. Глупави руснаци.
 3. 2020.11.22 | 06:09
  И без това не им трябват ГМО и обърканите с пестициди и ПРЗ храни от ЕС и САЩ.
 4. 2020.11.22 | 01:22
  Аверчето не може да плаща и слага санций
 5. 2020.11.22 | 00:00
  Нали се сещаш че това не е руско ембарго, направо ще ви размажат за нелоялна конкypенция
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет