Положението с коронавируса в Русия продължава да се влошава

Положението с коронавируса в Русия продължава да се влошава, каза вицепремиерката Татяна Голикова, цитирана от Ройтерс, на среща на президента Путин с висши правителствени служители.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

Според Голикова е налице критична ситуация в 16 руски региони, където капацитетът от болнични легла вече е запълнен на над 90 процента.

На срещата в Москва Путин, цитирайки експерти, каза, че не си струва да се говори за втора вълна на пандемията в страната, защото до някои региони още не е дошла първата.

Въпреки това, според държавния глава, остават немалко въпроси. "Ние, разбира се, внимателно следим всичко и гледаме, на професионално равнище е в ход сериозна работа", отбеляза той, цитиран от ТАСС, и призова своевременно и ефективно да се реагира на онова, което се случва.

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че ще изпрати военни медици в една от областите в Урал, тежко засегната от резкия ръст на случаите на Ковид-19, след като лекарите там публично се обърнаха за помощ към Путин.

Властите в столицата Москва продължиха до 29 ноември периода, в който се препоръчва да се работи от домовете. Това обяви днес кметът Сергей Собянин в блога си в интернет. За учениците от горните класове (от 6-и до 11-и) дистанционното обучение засега се продължава до 8 ноември.

"Няма нужда днес да се въвеждат нови ограничения. Но в същото време е преждевременно да смекчаваме съществуващите, защото това може да доведе до дестабилизация на ситуацията", отбеляза кметът.

"Първо, трябва да запазим тенденцията към понижение на заболеваемостта сред учениците, а за последните седмици тя спадна почти два пъти. И второ, предстоящата работна седмица е непълна. Сряда, 4 ноември, ще бъде почивен ден (в Русия).

Според практиката от миналите години много родители си вземат кратък отпуск, за да бъдат заедно с децата си и да отидат, например, на вилата", написа Собянин.

Той добави, че решение за целесъобразността да се подновят очните занятия ще се вземе в края на другата седмица в зависимост от епидемиологичната ситуация.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет