РПЦ: Папата праща милиони католици в лоното на църквата ни

"Очакваме милиони католици да приемат нашата вяра", това е казал председателят на Световния руски народен събор Роман Силантиев пред местното издание Подем.

Според ръководителя на правозащитната организация, създадена през 1993 г. под егидата на Руската православна църква (РПЦ), изказването на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в подкрепа на хомосексуалните бракове е внесло разкол сред католиците по света.

"Такива думи, произнесени на фона на скандала със свещениците-педофили, вероятно вече са отблъснали много хора от Римската курия. Заради това ние очакваме масов отлив от католицизма и няколко милиона последователи на тази западна църква да се присъединят към лоното на РПЦ", е прогнозирал Силантиев. Той също не е изключил и вероятността католици да преминат към протестантството.

Папа Франциск се изказа в подкрепа на гей браковете

Думите на наместника на Свети Петър са били коментирани и от друг представител на РПЦ. "Аз лично се съмнявам, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се е обявил в полза на така наречения брак между лица от един и същи пол искрено. Той е йезуит, а членовете на този католически орден са известни със своята хитрост", е казал йеромонах Макарий - ръководител на отдела за връзки с медиите на Иваново-Вознесенската епархия (в Централна Русия).

По думите на свещеника е имало само един вид  брак - между мъж и жена.

Коментари

  1. 2020.10.23 | 17:50
    ami zadavase edin meteorit mai ?
  2. 2020.10.23 | 15:28
    На кого му дреме за Руската православна църква и какво бил казал някой си някаква „ПРАВОзащитна организация”? Какво право защитават - на овчедушието и ограниченото мислене?
  3. 2020.10.23 | 13:09
    Тоя п3д0фил и п3д3раст няма ли да се гътне вече?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет