Руски хакери са атакували мрежи на щатски и местни власти в САЩ

Хакери, спонсорирани от Русия, са се опитали да проникнат в компютърните мрежи на щатски и местни власти в САЩ и в два от случаите са успели, заявиха американски правителствени агенции, цитирани от Ройтерс.

В предупреждение, издадено по-малко от две седмици преди президентските избори в САЩ, агенциите заявиха, че руска група, наричана "Разярена мечка" или "Водно конче", е атакувала компютърните системи на десетки щатски, местни, племенни и териториални власти, както и авиационни мрежи.

САЩ обвиниха шестима хакери от руското военно разузнаване за кибератаки

"От септември 2020 г. спонсориран от руската държава . . . субект . . . е провел кампания срещу голям брой цели в САЩ", заявиха Федералното бюро за разследване (ФБР) и министерството на вътрешната сигурност. Хакерите са успели да проникнат в неуточнен брой мрежи и са откраднали данни от две от тях.

Помолено за коментар, руското посолство във Вашингтон припомни неотдавнашните изказвания от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, че подобни твърдения са "напълно безпочвени".

Това е второто сериозно предупреждение на американските власти през последните дни за хакерски действия от чужбина. В сряда директорът на Националното разузнаване Джон Ратклиф каза, че Русия и Иран са се опитали да се намесят в тазгодишните президентски избори в САЩ, полагайки усилия да подкопаят доверието на американците в честността на гласуването и да разпространяват дезинформация с цел да окажат влияние върху изборния резултат.

Коментари

 1. 2020.10.23 | 11:50
  на соросуруспиите анално!
  1. 2020.10.23 | 14:17
   хюмнярче! Толкова си прост, че и на кюнец ще се хванеш, соросуспийо! Как само излизате на светло. Ха ха ха
  2. 2020.10.23 | 12:05
   Знаем, че руснаците са ти прониквали анално. Срамно е, а не повод да се хвалиш.
 2. 2020.10.23 | 11:50
  на соросуспиите анално
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет