Владимир Путин обяви, че е помогнал Навални да бъде пратен на лечение в Германия

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През обяви днес, че лично е възложил на прокуратурата да разреши Алексей Навални да замине на лечение в Германия, съобщи БТА.

Пред дискусионния клуб "Валдай" Путин обясни, че ако руското правителство е искало Навални да бъде отровен, е нямало да го пусне в чужбина. Ако властите наистина са искали да го отровят, едва ли биха го пратили на лечение в Германия, каза той. По думите на президента, когато "съпругата на Навални, когото той нарече "този гражданин", се е обърнала към него, той веднага е възложил на прокуратурата да провери дали Навални може да напуска страната, имайки предвид, че за него е имало ограничения да напуска страната заради съдебно следствие.

След приключване на лечението си Навални се възстановява в планината Шварцвалд

"Но аз все пак помолих Главната прокуратура да разреши и той замина", добави Путин.

Руският президент припомни твърденията, че след анализи в Германия в организма на Навални са били открити следи от "Новичок". После по думите му материалите били предадени в Организацията за забрана на химическите оръжия и се появили изявления, че Навални е отровен с нещо друго. Така че това "Новичок" ли е, или не е? Вече възникват съмнения за казаното в началото", констатира Путин.

Той призова за съвместно разследване на случилото се и се оплака, че германските власти не са откликнали на многократните настоявания на руската прокуратура да й бъдат предоставени "биологичен материал и официалното заключение" на експертите в Германия.

Путин декларира, че Русия все още е готова "да работи всеотдайно" в евентуално съвместно разследване на случая.

Навални е един от най-яростните критици на Путин през последното десетилетие. На 20 август по време на полет от сибирския град Томск за Москва той се почувства зле със симптоми на отравяне. Самолетът кацна по спешност в Омск, където изпадналият в кома Навални прекара два дни в болница, преди да бъде транспортиран със специален германски самолет до берлинската болница "Шарите". Лаборатории в Германия, Франция и Швеция установиха, че той е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок"

Коментари

 1. 2020.10.22 | 22:56
  НЕЧУВАН ЦИНИЗЪМ!
  1. 2020.10.23 | 03:50
   Ало професионалиста по ядене на ЛАЙНА ЛИ СИ ИЛИ ПО ЦЕЛУВАНЕ НА ЗАДНИЦИ
 2. 2020.10.23 | 00:54
  Ако Путин искаше да убие тоя, вече нямаше да го има... Работата е заради Северен Поток, защото Русия ще има голямо влияние, и търсят по всякакъв начин да го предотвратят. Ще видим дали Германия ще клекне
 3. 2020.10.22 | 23:06
  Естествено,че помогна. Ако не беше наредил до го отровят как щяха да го лекуват, А? Цялата заслуга е изцяло и само негова.
 4. 2020.10.22 | 22:42
  Гузен негонен бяга :)
 5. 2020.10.22 | 22:35
  няма ненаказано добро.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет