Русия не планира нови карантинни мерки въпреки високия брой смъртни случаи от COVID-19

Русия не планира да въвежда карантинни мерки за възпиране на епидемията от COVID-19, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА, след като броят на починалите за 24 часа достигна рекордната цифра от 317 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16290

Песков заяви, че не са необходими строги ограничения за възпиране на разпространението на вируса. Предпазните мерки, хигиената и някои наложени от местните власти ограничения са ключови, добави той.

Болница в Хасково отпрати 64-годишен мъж с пневмония и COVID-19

Сега Русия е по-добре подготвена за справяне с епидемията, подчерта говорителят.

"Работата, която беше свършена, вече даде резултати", заяви Песков пред медиите на конферентен разговор. "Здравната система е готова да поеме натоварването, дължащо се на пандемията".

Руските здравни надзорни органи заявиха, че разследват информация на местната медия 161.ру, че няколко души в болница в Ростов на Дон са починали, след като запасите им от кислород са свършили. Представител на местните власти отрече съобщението.

Песков определи информацията като тревожна.

Друг видеозапис, публикуван в социалните медии, показа над 20 тела в черни торби, лежащи на легла или на пода в сибирска болница за пациенти с COVID-19.

Регионалното здравно министерство потвърди, че записът е автентичен и уточни, че телата са се натрупали, защото лекарите трябва да извършват аутопсии на всички жертви на COVID-19 и не могат да се справят с натоварването, въпреки че са работили извънредно.

Русия отбеляза днес нови 15 700 заразени с коронавируса, а с рекордните 317 починали за денонощие броят на смъртните случаи от началото на епидемията достигна 24 952. С общо 1 447 335 заразени, страната с население 145 милиона души е четвъртата най-засегната в света след САЩ, Индия и Бразилия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16290

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет