Русия пред криза с леглата за болни от COVID-19

Почти 90% от 129 000 легла, предназначени за пациенти с коронавирус, са заети в Русия. При необходимост числото им може да се увеличи, заявиха от руското здравно министерство, цитирани от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13767

Над 115 хиляди души са хоспитализирани. Има легла в резерв, но властите предупреждават хората да не изпитват здравната система и да спазват всички мерки - да носят маски на обществени места, да спазват социална дистанция, както и лична хигиена и да избягват многолюдни места, предаде БТА. 

Руска медия: Каква е цената на карантинните мерки?

В Русия заразените с коронавирус са 1 159 573, а смъртните случаи - 20 385.

Най-вероятният сценарий за страната, според експерти, е пик след две-три седмици, а най-лошият - това да се случи в началото на ноември.

Междувременно преди дни бе съобщено, че Русия може би ще регистрира втора потенциална ваксина срещу коронавирус.

Учени се съмняват в точността на данните за руската ваксина срещу COVID-19

Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор". Миналата седмица той е приключил изпитания в ранна фаза на продукта върху хора.

Русия регистрира през август първия си кандидат за ваксина, разработен от института "Гамелей" в Москва в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. В ход са изпитанията в последна фаза на този кандидат за ваксина върху 40 000 души в Русия.

Русия регистрира нов пик в дневния ръст на заразените с COVID-19

Същевременно индийската фармацевтична компания "Д-р Редис лабораторис" обяви, че би могла да започне клинични изпитания на руския кандидат за ваксина "Спутник V" в идните седмици, като в изпитанията ще участват 1000-2000 души и те ще бъдат проведени в редица правителствени и частни болници.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13767

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет