Беларуската опозиционна лидерка Колесникова призовава протестиращите да не се отказват

Задържаната беларуска опозиционна лидерка Мария Колесникова призова протестиращите срещу дългогодишния президент Александър Лукашенко да не се отказват, а да продължат борбата и се присмя на служителите на силите за сигурност, които са я задържали, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на писмо на Колесникова, разпространено днес от новинарския сайт Tut.by.

38-годишната Колесникова последно бе видяна на обществено място на 7 септември, когато бе хваната от маскирани мъже на улицата в Минск и натикана в микробус. В изявление, направено чрез адвоката си скоро след това, Колесникова разказа, че е била откарана от служители на силите за сигурност посред нощ на границата с Украйна и заплашена с изхвърляне от страната, "жива или на парчета". Тогава Колесникова скъса паспорта си, за да осуети извеждането си и се превърна в герой на масовото протестно движение срещу Лукашенко. Тя бе задържана и е съдена за противодържавна дейност.

Беларуските власти повдигнаха обвинения на опозиционерката Колесникова

"Трябва да им кажеш да не се отказват, просто да продължават! Тези хора, които ме отвлякоха, всички те са изключително слаби и истерични. Дори не знаят как да си свършат добре работата. С мен всичко е наред, условията са поносими, а новите ми приятели са чудесни", пише Колесникова в писмо от затвора до баща си, отбелязва БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет