Сергей Лавров каза на какво му напомнят действията на Берлин по случая Навални

  • 10 септември 2020 15:45

  • 1907
  • 3
Сергей Лавров каза на какво му напомнят действията на Берлин по случая Навални
© Getty (архив)

Действията на Германия по случая с Алексей Навални напомнят на историите с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в английския град Солсбъри (началото на март 2018 г.) и катастрофата на малайзийския "Боинг" в Украйна (на 17 юли 2014 г.), заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от АП.

"Говорител на германското правителство казва, че искането на руската прокуратура е било предадено на независимата съдебна система и затова германското правителство не може да направи нищо. Но успоредно с това то иска от нас да извършим разследване", каза Лавров.

По думите на първия дипломат на Моксва това поведение напомня на прецедентите, създадени от нашите западни колеги и след отравянето в Солсбъри , когато всичко беше засекретено и ние нямаме никаква информация, включително информация за местонахождението на руските граждани Сергей и Юлия Скрипал.

Лавров добави, че настоящата ситуация повтаря и събитията след свалянето на малайзийски пътнически самолет "Боинг" над Украйна през 2014 г. "Нидерландската страна редовно ни обвиняваше, че отказваме да сътрудничим в отговор на многократните опити на нашите официални структури да предоставят информацията, която имахме, и въпреки нашите нееднократни предложения да бъде извършен подробен разбор на всички факти без изключение", каза руският външен министър.

Алексей Навални бе откаран в болница в сибирския град Омск на 20 август, след като му прилоша на борда на самолет, летящ за Москва. Впоследствие той бе транспортиран до болница в Берлин и германското правителство обяви, че пациентът е отровен с нервнопаралитичен агент от групата "Новичок".

Алексей Навални проговори

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че преди преместването на Навални в Берлин в организма му не са били открити никакви отровни вещества.

Последвайте канала на

1907 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Чичо

2020.09.11 | 15:57

3
Писна ми от западнали глупости.
Чугуна

2020.09.11 | 03:58

2
Ей аман от руски лъжи и убийства по цял свят, баси и изродите, това е империята на злото, по гнусни са и от мангалите.

2020.09.10 | 16:40

1
А ве теснахме по 3 стограмки "Тройний" и зе че са сприхяса! К'ва отрова ве?

Добави коментар

Водещи новини