САЩ подкрепят усилията на Украйна за реформи, каза в Киев високопоставен американски дипломат

  • 27 август 2020 17:25

  • 298
  • 0
САЩ подкрепят усилията на Украйна за реформи, каза в Киев високопоставен американски дипломат
© Getty Images/Guliver (архив)

Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън увери премиера на Украйна Денис Шмигал, че Вашингтон подкрепя усилията на Киев за реформи. Това съобщи американското посолство в Украйна след среща вежду двамата в Киев днес, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

САЩ поддържат Украйна в реформите, които целят да засилят демократичните институции, да подобрят инвестиционния климат и да позволят на страната на осъществи своите евроатлантически стремежи. САЩ подкрепят напредъка на Украйна в реформите за нейната по-нататъшна интеграция с Европа, включително сътрудничеството с международни партньори, за да укрепи своите съдебни, регулаторни и финансови институции, пише още в изявлението.

На среща между Бигън и украинския вицепремиер Олексий Резников бяха обсъдени въпроси на реинтеграцията на временно окупираните територии в източната част на бившата съветска република. Те разговаряха също за перспективите пред Украйна в условията на конфликта с проруските сепаратисти. Преди Киев високопоставеният американски дипломат посети Вилнюс и Москва. В руската столица той обсъди положението в Беларус, въпроси на разоръжаването и ситуацията на Корейския полуостров, припомня ТАСС.

Украйна затваря границите си за чужденци

Последвайте канала на

Novini.bg
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини