САЩ подкрепят усилията на Украйна за реформи, каза в Киев високопоставен американски дипломат

Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бигън увери премиера на Украйна Денис Шмигал, че Вашингтон подкрепя усилията на Киев за реформи. Това съобщи американското посолство в Украйна след среща вежду двамата в Киев днес, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

САЩ поддържат Украйна в реформите, които целят да засилят демократичните институции, да подобрят инвестиционния климат и да позволят на страната на осъществи своите евроатлантически стремежи. САЩ подкрепят напредъка на Украйна в реформите за нейната по-нататъшна интеграция с Европа, включително сътрудничеството с международни партньори, за да укрепи своите съдебни, регулаторни и финансови институции, пише още в изявлението.

На среща между Бигън и украинския вицепремиер Олексий Резников бяха обсъдени въпроси на реинтеграцията на временно окупираните територии в източната част на бившата съветска република. Те разговаряха също за перспективите пред Украйна в условията на конфликта с проруските сепаратисти. Преди Киев високопоставеният американски дипломат посети Вилнюс и Москва. В руската столица той обсъди положението в Беларус, въпроси на разоръжаването и ситуацията на Корейския полуостров, припомня ТАСС.

Украйна затваря границите си за чужденци

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет