Беларуският парламент осъди опитите за дестабилизиране на ситуацията в страната

Беларуският парламент категорично осъжда опитите за дестабилизация на ситуацията в страната и смята за адекватни действията на провоохранителните органи по отношение на протестиращите. Това се казва в изявление на членовете на двете камари на беларуския парламент - Съвета на републиката и Камарата на представителите, съобщи БТА.

"Не можем да допуснем беларуските младежи да станат разменна монета в желанието да се разклати ситуацията. Всеки гражданин е длъжен да спазва законите, а държавата - да гарантира правовия ред и спокойствието. Действията на провоохранителните органи са адекватни спрямо провокациите на участниците в неразрешените прояви. Пътят на насилието е неприемлив за беларуския народ", се казва в изявлението.

Властите в Беларус са задържали над 2000 души при протестите вчера

Активното предсрочно гласуване и високата избирателна активност в деня на изборите още веднъж показаха, че беларусите не са равнодушни към бъдещето на страната и са готови да поемат отговорността за съдбата й, се казва в документа.

"Абсолютното мнозинство граждани подкрепят сегашния курс за изграждане на силна независима държава, ключов приоритет на който е отделният човек, неговото благосъстояние и сигурност", допълва изявлението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет