Лукашенко: Киев и Москва стоят зад протестите

Киев и Москва стоят зад снощните протести, това е казал беларуският президент Александър Лукашенко, предаде газета.ру.

"Целият този процес се управлява от чужбина. Голяма част от така наречените демонстранти са дошли от Украйна, а друга – от Русия. За Полша мисля, че не трябва да се споменава – там екстремистите от нашата страна се радват на огромен комфорт", е посочил още държавният глава. Той също е заявил, че спирането на достъпа до интернет, станало по време на вчерашния изборен ден, е било ръководено от чужда сила.

По думите на лидера на бившата съветска република участниците в акцията в Минск са направили опит да нахлуят в неговата резиденция. "Тези хора искаха да развалят празника на нашия народ", е коментирал Лукашенко

Да припомним, в столицата и други градове на източноевропейската държава е имало сблъсъци. Поводът за баталните сцени е било обявяването на резултатите от вота за президент, спечелен от Лукашенко с над 80 на сто.

Беларус: Смърт и свирен мач

По последни данни броят на арестуваните в цялата страна е бил над 300. По време на сблъсъците е загинал най-малко един човек, а пострадалите (служители на реда и протестиращи) - около 80 души.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет