Беларуският президент обвини Русия в лъжа и предупреди за готвена революция

Беларуският президент Александър Лукашенко обвини Русия, че лъже за предполагаемия заговор с участието на военни наемници за дестабилизиране на Беларус и заяви, че неназовани сили се опитват да извършат революция в Беларус, но по думите му няма да успеят, съобщава БТА.

Лукашенко определи като "лъжа" твърденията на Москва по случая и я призова да престане да лъже. Той посочи, че задържаните лица са направили пълни самопризнания и са получили заповед да влязат в Беларус и да чакат по-нататъшни нареждания.

В Беларус започва предсрочно гласуване на президентските избори

Москва заяви, че Минск неоснователно е арестувал миналата седмица групата задържани предполагаеми руски военни наемници. Това стана в навечерието на президентските избори в Беларус на 9 август, сочени като най-голямото от години предизвикателство за управлението на Лукашенко.

Русия заяви, че арестуваните просто са преминавали транзитно през Беларус напът за трета страна и не са имали никакво намерение да влияят на беларуската вътрешна политика.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 18:48
    За голямо количество се дава голяма отстъпка, няма ничия заслуга освен на ЕС! Копува ме скъпа газ заради Посредниците, Румен Овч. Бъкарджиев, Сашо Дончев, Миро Севлиевски и още много други Комисионери!!! Няма някой да не знае защо е била висока цената. КОМИСИОНЕРИТЕ!!!!!!!!
  2. 2020.08.04 | 15:49
    Малко по малко източното диктаторче на най-голямата психиятрия на този свят губи своите съюзници! Опита се да шантажира Бел;арус, като им продава скъпа газ и нефт, а те си намериха по-евтин! Ето това е грижа на народа си! Както на нас доскоро Рускенефа ни продаваше на нас ''братска Българиия'' най-скъпата газ в цяла Европа! Добрем че ГЕРБ договориха нови цени и свалиха газта с НАД 40%! ИСТИНА!
  3. 2020.08.04 | 15:45
    се страхува от загуба на изборите и се опитва да хитрува със заплахи но, от "трите стола" май ще се строполи болезнено на земята.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет