Закопчаха киевския бомбаджия

Мъжът, заплашвал да взриви бомба в киевска банка, е бил закопчан, предаде лайф.ру.

Информацията за щастливата развръзка на няколкочасовата драма в центъра на украинската столица е била съобщена от заместник-министъра на вътрешните работи Антон Герашченко.

"Мъжът е задържан. Той не е гражданин на Република Украйна, а на Узбекистан. Неговото име е Сухроб Каримов", е посочил той. Зам.-министърът е допълнил, че човекът е страдал от психично разтройство.

Мъж с бомба се залости в киевска банка

Каримов тази сутрин е влязъл в клона на финансовата институция и заявил, че е носел бомба в раницата си. Мъжът е заплашил, че ще активира взривното устройство. Бойци от специализирани полицейски подразделения са започнали преговори с мъжа. Той е поискал от полицаите кафе и цигари. Каримов е бил задържан, когато служителите на реда са предавали термос с топлата напитка и тютюневите изделия.


Според медии от Украйна не е ставало дума за тероризъм. Изданията лансират две основни версии. Първата - Каримов е поискал от банката сумата от 40 000 хривни (около 1200 евро). Втората версия е била, че той е поискал ефирно време, докато е държал за заложник шефа на клона.

Това е бил поредният подобен иницидент в Украйна за по-малко от месец. На 21 юли въоръжен мъж бе отвлякъл над 10 души в северозападния град Луцк.

Заложническата драма е приключила успешно след намесата на президента на източноевропейската страна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Володимир Зеленски: Говорих с похитителя от Луцк

Коментари

  1. 2020.08.03 | 17:54
    Така започват демокрациите с масово изперкване
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет