Дмитрий Медведев ще оглави партията на Владимир Путин

  • 16 април 2012 11:01

  • 608
  • 0
Дмитрий Медведев ще оглави партията на Владимир Путин
©

Управляващият тандем в Русия отново подготвя рокада, пише руският в. "Ведомости".

Според източници на вестника се очаква новоизбраният президент на федерацията Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 - днешният лидер на управляващата партия "Единна Русия", да предложи за неин председател сегашния държавен глава Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, когото планира да назначи за премиер. Медведев ще бъде номиниран за лидер на партиен конгрес в края на май, твърди един от събеседниците на "Ведомости" - представител на "Единна Русия" и "човек, близък до ръководството на Общоруския народен фронт", обществена организация, създадена от партията на властта.

Преди да се завърне в Кремъл като президент на 7 май, на 24 април Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще има "прощална среща" с ръководството на "Единна Русия", а на 27 т. м. с висшия партиен актив ще разговаря и Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, добавя източникът на всекидневника. Според цитиран в материала "човек, близък до Кремъл", президентът трябва да остане надпартийна фигура и да не работи само с една партия, особено след либерализирането на руското законодателство за политическите сили. От друга страна, партийният пост ще позволи на Медведев да прокарва инициативи в Държавната дума. Путин обаче ще запази контрола върху властовата партия, която все тъй отблизо ще бъде наблюдавана от президентската администрация, прогнозира той.

Лидерският пост в "Единна Русия" е част от обезщетението, което Медведев получава, дето отстъпи на Путин президентския пост, коментира политологът Алексей Макаркин. Според него обаче "не се знае дали днес Медведев би склонил на подобна размяна - кандидатите на партията в отделните региони все по-често предпочитат да тръгват на избори като независими". Самата "Единна Русия" едва ли ще спечели нещо от смяната на лидера - от премиера Медведев и неговата партия ще се търси цялата отговорност за ситуацията в страната. В идеологически план Медведев най-вероятно ще движи партията надясно, а за нея е по-изгодно да се придвижва вляво, към нишата, която се опитва да заеме Общоруският народен фронт, отбелязва експертът пред "Ведомости".

Последвайте канала на

БТА
608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини