Зеленски: COVID-19 е бродеща наоколо заплаха

  • 19 юни 2020 19:42

  • 860
  • 2
Зеленски: COVID-19 е бродеща наоколо заплаха
© getty images (архив)

Украинският президент Володимир Зеленски призова не да се затягат карантинните мерки, а да се гарантира контрола за спазване на санитарните правила в транспорта и на другите обществени места, след като страната му отбеляза нов антирекорд по брой на заразени с коронавирус, предадоха ТАСС и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Трябва ясно да се съобщи, че това е адаптивна карантина и как тя влияе на работата на обществените заведения, транспорта. За да бъде ясно и подробно очертан план как да работят ресторантите, плажовете, нощните клубове. Когато разберат това, хората ще спазват адаптивна карантина", заяви Зеленски след съвещание, посветено на предотвратяването на разпространението на коронавируса в Украйна.

Пресслужбата на президента каза, че участниците в съвещанието са стигнали до извода, че "връщането към по-строга карантина ще бъде тежък удар за икономиката", но са отбелязали, че е необходима "по-тясна координация с местните власти и населението при съобщаването на карантинните мерки".

Съпругата на украинския президент е с Covid-19

На съвещанието министър-председателят Денис Шмигал припомни, че през последното денонощие в Украйна е регистриран рекорден брой нови случаи на на коронавирус - 921, а 19 човека са умрели.

Предишният антирекорд беше отбелязан вчера, когато бяха регистрирани 829 нови заразявания за едно денонощие. Страната вече три поредни дни отчита най-голямо увеличение на случаите на коронавирус. Общият брой на заразените е станал 34 984, на смъртните случаи - 985, а на оздравелите - 16 033.

Премиерът каза, че страната фактически се намира в първа или втора вълна на разпространението на коронавируса.

"Фактически днес ние получаваме начало на първа или втора вълна на заболеваемост от коронавирус. Тази поредна вълна на увеличаване на заболяването трябва да стане сигнал, че това не е фалшификация, не е измислица. Това е заплаха, която броди наоколо", заяви Шмигал.

Украинският президент: Исках да се заразя с COVID-19

По думите му много хора са спрели да спазват карантинните правила. "Решиха, че коронавирусът е изчезнал и вече няма възможност да се разболеят. И получихме резултата - днес има почти 1000 болни, потвърдени с тестване", заяви той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
860 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.20 | 05:44

2
ukraina li?nishto ne stava,i toq vdarvenski..................oshte po
мангъров

2020.06.19 | 23:52

1
ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СА СПРЕНИ КОМЕНТАРИТЕ ЗА МАПГЪРОВ !!! ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО Е ЗАЩИТИЛ ДОКТОРАНТУРА ВЪРХУ ДЕТСКАТА ЧРЕВНА ФРОРА НЕ РАЗБИРА ОТ ВИРУСИ И ИМУНИТЕТ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОВОРИ ЗА НЯКАКЪВ СТАНДАРТЕН ИМУНИТЕТ !!! А ТАКЪВ ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО ЧЕ НЯМА !!! ДА ПУБЛИКУВАШ НЕГОВИТЕ ТЕНДЕНЦИОЗНИ И ОПАСНИ ТВЪРДЕНИЯ, КОИТО НЕ СА БАЗИРАНИ НА НИКАКВА НАУКА ВЕЧЕ Е СЪУЧАСТИЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини