Русия и НАТО извършват паралелни военни учения над Балтийско море

  • 11 юни 2020 16:20

  • 1787
  • 0
Русия и НАТО извършват паралелни военни учения над Балтийско море
© Уикипедия

Руски военни самолети изпълниха тренировъчни мисии над Балтийско море паралелно с учение на НАТО в региона, съобщиха днес въоръжените сили на Русия, цитирани от Асошиейтед прес.

Руският Балтийски флот заяви, че дванайсет от неговите самолети Су-24, Су-27 и Су-30 са тренирали през днешния ден удари по морски цели в Балтийско море. Флотът отбеляза, че учението съвпада с маневрите на НАТО в Балтика БАЛТОПС 2020. Засега не е ясно колко близо едно до друго са преминали двете учения.

Отношенията между Русия и Запада се влошиха до нива, невиждани от Студената война, след руското анексиране през 2014 г. на украинския полуостров Крим, подкрепата на Москва за сепаратистите в Източна Украйна и други проблеми.

Дания се съгласи да изпрати повече войници за обучителната мисия на НАТО в Ирак

Москва многократно е изразявала безпокойство от разполагането на сили на НАТО край руските граници, определяйки това като заплаха за сигурността си. Русия и алиансът също така се обвиниха взаимно в извършване на дестабилизиращи военни учения край границите на другата страна.

САЩ и съюзниците им от НАТО многократно са заявявали, че руски изтребители са извършвали опасни маневри, докато са съпровождали техни самолети - обвинения, които руските въоръжени сили отхвърлиха, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини