Кремъл: Украинския президент не подаде сигнал

  • 10 юни 2020 15:17

  • 810
  • 3
Кремъл:  Украинския президент не подаде сигнал
© Getty (архив)

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога не е подал сигнал, че иска да присъства на Парада на победата в Москва, насрочен за 24 юни, това е казал говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

От администрацията на държавния глава на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 са обяснили защо не са изпратили официална покана до лидера на източноевропейската страна.

"Доколкото знам,  към този момент господин Зеленски не е поканен. Причината за това е, че той не е подал сигнал, че има желание да сподели радостта от 75-ата годишнина от победата на Съветския съюз над Нацистка Германия", е казал прессекретарят на Путин.

Володимир Зеленски

По думите на Песков държавници от други бивши съветски републики са изразили желание да пристигнат в Москва и да присъстват на събитието. "За съжаление, ние не видяхме подобни действия от страна на управляващите в Киев", е допълнил говорителят на Кремъл.

По-рано арменският премиер Никол Пашинян е обявил, че най-вероятно ще представлява страната си по време на Парада в руската столица. Той съобщи новината малко след като е заявил, че е преборил коронавирусната инфекция.

През последно време Парадът, посветен на победата на СССР над Третия райх, се е провеждал на 9 май. Тази година събитието е било насрочено за 24 юни (датата на парада, състоял се на Червения площад в Москва през 1945 г.). Причината за промяната на датите е било разпространението на заразата в най-голямата по територия държава в света.

Владимир Путин насрочи Парада на победата

Последвайте канала на

810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.06.10 | 15:42

1
Бившите нацисти, фашисти и колонизатори имат много по-висок стандарт от настоящите неокомунисти с параванна демокрация. На Запад имат други проблеми, но поне не съществуват във войнстващ замръзнал концлагер, който изостава дори от някои африкански държави.

2020.06.10 | 17:41

3
че и харесване сам си сложил , като написал тролът

2020.06.10 | 17:39

2
овчи , западните капиталисти направиха така , че русия да е в това състояние , еврейските им олигарси и поьонки оглозгаха и продадоха всичко , по-изстрадал народ от тях няма .

Добави коментар

Водещи новини