Владимир Путин: Политическите сили да работят заедно

  • 11 април 2012 12:51

  • 817
  • 0
Владимир Путин: Политическите сили да работят заедно
©

Руският премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който идния месец ще положи клетва като президент, призова днес всички политически сили да работят заедно за развитието на страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Русия премина през напрегнат период на избори за парламент и за президент и днес все още се усещат емоциите от политическите битки, но зрялата демокрация се заключава в това след като изборите приключат, да започне нов, много по-важен период на съвместна работа", заяви Путин в Държавната дума, където се яви, за да даде годишния отчет за работата на правителството. Той подчерта, че Русия е една и нейното развитие трябва да се превърне в цел, обединяваща всички политически сили. Премиерът съобщи, че в началото на 2012 г. обемът на брутния вътрешен продукт е надхвърлил равнището от периода преди кризата, което според него означава, че икономиката на Русия е преодоляла последствията от спада през 2008 и 2009 г. Той съобщи, че Русия има най-високите темпове на увеличение на БВП от страните в Г-8 - 4,3 процента.

Путин изрази мнение, че отбелязаните положителни демографски тенденции в Русия, чието население е достигнало миналата година 143 милиона, е доказателство за доверието на хората в страната. "Смятам за наше главно постижение постигнатата стабилизация и увеличение на населението на Русия", обяви той пред депутатите в Думата.

Путин призна, че правителството не е успяло да реши проблема с разликата в доходите на населението и призова в бъдеще да му бъде отделено по-голямо внимание. Руският премиер съобщи, че след МВР и армията може да очаква от 1 януари догодина увеличаване на заплатите.

Последвайте канала на

БТА
817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини