Кремъл обвини украинска компания във възхвала на нацизма заради нейна компютърна игра

  • 03 юни 2020 17:38

  • 767
  • 1
Кремъл обвини украинска компания във възхвала на нацизма заради нейна компютърна игра
© Getty Images/Guliver

Кремъл обвини днес украинска компания за компютърни игри във възхваляване на нацизма чрез игра, която включва победен парад на Вермахта в Москва, предаде Ройтерс.

Играта "Strategic Mind: Blitzkrieg" приканва играчите да поемат командването на германската армия по време на Втората световна война. В резултат на действията им се предлагат различни въображаеми сценарии. При един от тях Адолф Хитлер наблюдава парад на Червения площад, по който минават танкове, а над града прелитат самолети.

Кремъл: Инсинуации

"Можем само да изразим огромно съжаление, че тази игра е достъпна в нашата страна, особено в годината, когато отбелязваме 75-годишнината от победата. За нас тази игра не е нищо друго освен нацистка пропаганда и тя е неприемлива", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери. А руският сенатор Франц Клинцевич заяви, че е възможно да бъде образувано наказателно дело срещу фирмата "Старни геймс", разработила играта.

Украинската компания отхвърли твърденията, че възхвалява нацизма. "По никакъв начин не се опитваме да възхваляваме нацистката идеология и категорично осъждаме нейните действия", заявиха от "Старни геймс". В изявлението се пояснява, че това е "историческа игра с алтернативни възможности в историята - ако играчът загуби, тогава съветските войски превземат Райхстага, а ако спечели едно от сраженията, германските войски превземат Москва", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
767 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.03 | 20:56

1
Рушняците са нацисти и фашисти, просто се ужасяват от к о н к у р е н ц и я. Русия върви към закриване.

Добави коментар

Водещи новини