Вестник: В Русия върлува пандемия от политическо безсилие

  • 18 май 2020 09:21

  • 1298
  • 11
Вестник: В Русия върлува пандемия от политическо безсилие
© Getty (архив)

"Иранско-европейският щам на новия коронавирус, попаднал в Русия, е много по-зъл от вариантите, разпространени в други части от света", обяснява професор Анча Баранова от университета "Джордж Мейсън" в САЩ, цитирана от в. "Известия".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

"До момента са открити към 30 щама на вируса; проникналият в Русия е по-заразен и дава по-голям брой безсимптомни вирусоносители. И лошият, и добрият вирус обаче може да доведат до усложнения - пневмония и дихателна недостатъчност, налагаща изкуствено дишане", казва тя. "Специалистката обаче вижда и предимства в тази ситуация. Според нея заради по-големия брой безсимптомни носители в Русия по-бързо ще бъде изграден колективен имунитет", пише "Известия".

"Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 участва чрез видеовръзка в откриването на 16 медицински центъра за лечение на пациенти с COVID-19. Създадени на базата на военни болници, те ще лекуват 1600 души едновременно", информира "Росийская газета".

Забавени пари за медици ядосаха Владимир Путин

"До края на годината рублата може да укрепне", смята Анатолий Аксаков, шеф на комисията по финансовия пазар в Държавната дума, чиято прогноза помества официозът в друг материал. "Обявената от Путин по повод пандемията държавна подкрепа за семействата с деца от 3 до 16 г. - по 10 000 рубли  (около 120 евро) на дете, няма да повлияе върху курса на нашата валута", добавя той.

"Цялата управленска верига в Русия е пренастроена с цел да изпълнява по-бързо мащабната антивирусна програма на федералния център в подкрепа на населението и бизнеса. Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 лично следи всички плащания да стигнат до всеки получател", уверява в друга статия "Росийская газета".

"Кого ще спасят мерките за подкрепа, предприемани от властта?", пита в анализ "Свободная преса" и предрича: "Милиони компании ще изчезнат, половината страна ще остане без работа".

Според "Независимая газета" в Русия върлува пандемия от политическо безсилие. "Във федерацията са регистрирани 41 политически партии. Сега е моментът те да подпомогнат хората в коронавирусната криза, привличайки нови привърженици. Партиите обаче предпочитат да критикуват изпълнителната власт, нейните пропуски и грешки, без да вземат предвид реалните ѝ дела. Не е ли това твърде лесна задача, не е ли по-добре партиите да се вслушат в изплашения от пандемията народ", възмущава се вестникът.

"В какво ще се превърнат моловете в Русия след пандемията", разсъждава "Комерсант" под заглавие "Търговско-развлекателен дисбаланс". В новата реалност страхът пред епидемията едва ли ще намалее. Хората в Русия може да изгубят изобщо интерес към многолюдните молове, предлагащи многочасов шопинг и развлечения в зоните за хранене.

Търговските центрове навярно ще се превърнат в комплекси от кетъринг цехове, медицински центрове и терминали за доставка на поръчки. Но най-добрият вариант е да видим паркове на мястото на кината и споделени офис пространства вместо веригите за фастфуд, пише "Комерсант".

"Защо американките си стоят в изолация без маникюр, направен в салон за красота, а жените в Русия не могат", пита се "Новая газета" в статия за плъзналите из страната нелегални козметички на повикване. "Феите с куфарчета - доскорошни домакини, вече нямат пари, за да си седят вкъщи, а пазарът не им предлага друга работа. Затова се занимават с примитивна козметология по домовете", пише още изданието.

"Конспиративните умения на тези жени, безстрашие и авантюризъм биха смаяли дори Ал Капоне, умрял впрочем също от пневмония", изтъква всекидневникът. В Русия има към половин милион подобни майсторки и десетки милиони старомодни жени, които по-скоро ще докарат в семейството пневмония, отколкото да се покажат пред мъжа си занемарени. Днес красотата убива в буквалния смисъл на думата", заключава "Новая газета".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1298 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.05.18 | 20:27

11
В русия нищо друго освен лъжи, политически убийства и линч на демократите! Никаква опозиция и свобода на словото - ДИКТАТУРА!
Слаба России

2020.05.18 | 12:17

10
Слаба.
САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.05.18 | 10:07

1
очакваме, МОДЕРАТОРСКИЯ ТРОЛ КРУМ УСАИНСКИ. Не се бавете.
До този отдолу:

2020.05.18 | 11:45

9
Този въпрос е по-скоро до теб. Явно не ти е останало време от броенето на дребните центчета, които получаваш от западните си господари, за да разбереш, че сме в 20 век и нещата са се променили. НАТО е разединен и скоро ще спре да съществува.
k

2020.05.18 | 10:53

3
Личи си, че в евразийската империя сте в друга часова зона, рано си започнал да печелиш рублите. Чудя се дали осъзнавате, че сте и в друг век - 19-ти.
Слаба России

2020.05.18 | 11:13

5
Европа до Урал.
Велика Русия

2020.05.18 | 11:37

8
От Тихия океан до Атлантическия океан.

2020.05.18 | 11:07

4
А ТУК ВЪРЛУВА КРАВЕШКА ОЛИГОФРЕНИЯ
Чичо Джим Американеца

2020.05.18 | 11:36

7
На теб крава вече ти се е из.рала в устата и мозъкът и е изместен от кравешки л..на.
Истината

2020.05.18 | 10:51

2
Русия е разграден двор, който скоро ще е владение на НАТО, Китай и Япония. България трябва да има претенции за Татарстан за българска колония.

2020.05.18 | 11:35

6
Русия е Велика държава, която никой не е могъл и няма да може да я завладее. НАТО е разединен както никога до сега. Неговата роля вече е безмислена. Относно Татарстан, по-вероятно е България да стане руска колония.

Добави коментар

Водещи новини