Русия спира употребата на модел респиратори, причинил пожари в две болници

  • 13 май 2020 13:20

  • 991
  • 3
Русия спира употребата на модел респиратори, причинил пожари в две болници
© Unsplash

Руските власти наредиха да се спре употребата на модел изкуствени респиратори, причинил пожари в две болници, в които се оказват грижи на заразени с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Службата за здравен надзор "Росздравнадзор" постанови спиране на употребата на апаратите за командно дишане "Авента-М", произведени след 1 април от уралска компания, която е дъщерна компания на руския държавен конгломерат "Ростек".

Два респиратора от този модел причиниха пожари в болници в Санкт Петербург и Москва, при които загинаха общо шестима души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Пациенти с COVID-19 загинаха при пожар в руска болница

Според властите пожарите са били причинени от късо съединение в респираторите модел "Авента-М".

Десетки апарати за командно дишане от този модел бяха доставени миналия месец в Съединените щати като помощ в борбата с коронавируса. Според американски и руски медии респираторите не са били използвани в САЩ и скоро ще бъде изпратени обратно в Русия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
991 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.05.13 | 16:23

3
Горките италианци!
ramstein

2020.05.13 | 14:04

2
Няма руска техника от такъв тип,известна и използувана някъде извън Русия!Има няколко фирми,които произвеждат апарати от 30-те години на миналия век и са известни навсякъде по света!Дори и китайските вече са на високо ниво!За такъв апарат не е чувал нито един професиомалист от ''белия свят''!Милите,скарани са с ''технологиите за живот''!Обратното им идва отръки!

2020.05.13 | 13:53

1
Москвича нещо забоксува и прегря комай.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини