В Беларус удължиха училищната ваканция заради коронавируса до 11 април

  • 05 април 2020 06:39

  • 887
  • 0
В Беларус удължиха училищната ваканция заради коронавируса до 11 април
© Pixabay

Властите на Беларус взеха решение за продължаване на училищната ваканция в страната с 6 дни до 11 април, съобщи ТАСС, като цитира агенция БелТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Министърът на образованието Игор Карпенко е докладвал на президента Александър Лукашенко за ситуацията, като предварително събрал мнения и молби от родители на ученици, след което било взето окончателно решение ваканцията да бъде удължена с шест дни до 11 април включително, съобщи администрацията на президента.

В Беларус е починал втори пациент с коронавирус

Министерството на образованието уточни, че занятията в рамките на срока от учебната година ще продължат от 13 април до 30 май. На 3 април Лукашенко заяви, че ваканцията вероятно ще бъде удължена заради коронавируса, като подчерта, че той самият смята за неправилни исканията на родителите и медиците за удължаването, но е длъжен да се съобрази с тяхното мнение.

В Беларус броят на заразените нарасна до 440, петима човека са починали. Карантина в страната не е въведена, припомня ТАСС. Посолството на Русия в Минск вчера съобщи, че 10 000 руски тестове за диагностициране на инфекцията са доставени с хладилен камион в Беларус, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини