Украинският премиер: Откажете се от барбекютата

  • 03 април 2020 15:00

  • 2067
  • 0
Украинският премиер: Откажете се от барбекютата
© Getty (архив)

Украинското правителство забрани на гражданите си да излизат от домовете си на групи повече от двама, с изключение на случаите на придружаване на деца. Това съобщи днес във видеообръщение премиерът на Украйна Денис Шмигал, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Приехме постановление, с което се забранява по улиците да се движат заедно по повече от две лица, с изключение на лица, придружаващи деца", каза той и поясни, че това е поредна мярка за противодействие на разпространението на коронавируса.

Шмигал призова от името на правителството своите граждани да се въздържат от такива активности като барбекюта на открито и разходки в паркове или места за масов отдих в следващите три, а може би и четири седмици. "Това ще ни помогне да избегнем ситуация, подобна на тази в страните, в които болестта се развива прекомерно, доста бързо и с фатални последствия", поясни той и подчерта, че тези мерки, макар и причиняващи неудобство, са необходими за безопасността на хората.

ЕС е готов да подкрепи Армения с 51 милиона евро

Премиерът добави, че украинското правителство не е прекратявало и няма да прекратява стокооборота, както и работата на промишлените предприятия и най-важната инфраструктура.

В Украйна са въведени карантина и режим на извънредно положение до 24 април. Към 10 ч тази сутрин там са регистрирани 942 случая на COVID-19, 23 души са починали, а 19 пациенти са оздравели.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
2067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини