Путин в Крим: Референдумът за поправките в Конституцията може да бъде отложен заради коронавируса

  • 18 март 2020 21:07

  • 848
  • 1
Путин в Крим: Референдумът за поправките в Конституцията може да бъде отложен заради коронавируса
© gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 каза днес, че ситуацията с разпространението на коронавируса в Русия се намира под контрол, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той говори по време на посещението си в Крим, където се срещна с представители на местната общественост. Той увери, че властите не крият действителната информация за разпространението на вируса в Русия, че информацията, която министерството на здравеопазването дава, е "обективна и оперативна - такава, с каквато самите институции разполагат". Не трябва да се вярва на "всякакви фалшиви новини" по този въпрос. "Някой прави това безсъзнателно, а друг - съзнателно, с цел да всее недоверие към онова, което властта прави на регионално, на федерално ниво, на общинско, за да предизвика паника", посочи президентът на Русия.

В Русия са потвърдени 147 случая на COVID-19, властите с извънредни мерки

Говорейки за предстоящия общоруски референдум за поправките в конституцията на 22 април, Путин каза, че той ще се проведе "с всички предпазни мерки", но допусна, че "ако ситуацията от епидемиологична гледна точка бъде неблагоприятна, гласуването може да бъде отложено за по-късна дата". Той все пак изрази увереност, "че на 22 април всички хора ще дойдат (да гласуват) и ще подкрепят предложените поправки в конституцията". Путин припомни, че конституцията от 1993 г. е била приета "в сложни условия на остра вътрешнополитическа борба, а сега страната живее в съвършено друга реалност".

Според него руското общество, в името на увереното, благополучно бъдеще, трябва да преодолее разколите от миналото и да върви напред. Путин спомена за Октомврийската революция от 1917 г., която, по думите му, бе пролог към "огромна държавна трагедия, в резултат на която загинаха милиони хора", и последствията от която трябва да бъдат преодолени.

Сергей Лавров разкритикува НАТО

Разсъждавайки за това с какви темпове би могла да се развива Русия, ако не са били тези събития, той посочи, че през 1914 г. руската икономика се е разривала с най-високите темпове в света. "Ако тази тенденция беше се запазила, то мощта на руската държава би била просто огромна", предположи Путин, цитиран от ТАСС.

Министерството на външните работи на Украйна изрази днес "решителен протест" заради пристигането на Путин на работно посещение на Кримския полуостров, който бе насилствено откъснат от Украйна и анексиран от Русия през 2014 г. в резултат на референдум, който Киев отказва да признае.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
848 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6

2020.03.18 | 21:42

1
Ама у Рушия има ли корона вирус. Не мое да бъде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини