Опитаха се да запушат устата на украински депутат с предпазна маска

  • 18 март 2020 10:16

  • 1045
  • 0
Опитаха се да запушат устата на украински депутат с предпазна маска
© Getty (архив)

До куриозен случай се е стигнало вчера на заседание на украинския парламент, коментира лайф.ру.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Депутатът във Върховната рада от партията на бившия президент Петро Порошенко "Европейска солидарност" Алексей Гончаренко е отправил яростни критики към настоящия държавен глава на източноевропейската страна Володимир Зеленски от трибуната в пленарната зала. Той е започнал да сипе огън и жупел по адрес на Зеленски и неговата партия ("Слуга на народа") заради драконовските мерки, въведени от Киев за ограничаването на разпространението на заразата от коронавирус. По думите на Гончаренко действията са били закъснели и не давали желания резултат.

В отговор от групата на "Слуга на народа" са започнали да викат. Гончаренко от своя страна също е повишил тон и  отвърнал: Няма да ме надвикате!

Малко по-късно парламентарист от партията на Зеленски, чието име не е било съобщено, е отишъл до Гончаренко и се опитал да му сложи предпазна маска, за да му запуши устата. В отговор разпалилият се депутат е извикал: Дайте тази маска на президента!

Както вече писахме, във връзка с разпространението на заразата властите в Украйна от вчера са въвели строги мерки за ограничаване на разпространеното на коронавируса (затворени магазини и ресторанти, прекъснати транспортни връзки и други).

В Украйна затварят магазини и ресторанти заради коронавируса

Към този момент Киев е обявил за поне 14 инфектирани и най-малко два смъртни случая.

В публикуваното видео от случката във Върховната рада се е виждало как много депутати са били без предпазни маски.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини