Коронавирусът в Русия: Риалити под дула

  • 11 февруари 2020 11:56

  • 3452
  • 3
© Getty (архив)

Около 140 души, върнали се от Китай в Русия, са били настанени в къщи за гости в околностите на източния град Тюмен, написа британският в. Гардиън.

Хората са били охранявани от тежковъоръжени служители на Росгвардия (специализирано подразделение на федералното министерство на вътрешните  работи). Те са нямали право да напускат  комплекса, разположен вдън сибирските гори.

Русия постави под карантина китайски дипломат заради коронавируса

Въпреки строгия режим, хората, за които се смята, че вероятно са били заразени с коронавируса, условията за живот са били доста приемливи. Според разпространен в интернет видеоклип моделът Павел Лихман е показал относително богата трапеза, в която присъстват и месо, и мариновани зеленчуци. Той също е демонстрирал как е правил упражнения и се е радвал на прекрасна физическа форма. Във видеоматериала студентка е разказала, че общо взето е имала всичко от което се нуждае.

"Вероятно тези руснаци са решили да превърнат корона вируса в риалити шоу. Макар и под дула", с тези думи завърши обширната си статия лондонското издание.

Междувременно здравното министерство на централната руска автономна република Башкирия е заявило за започнала проверка на местни лекари. Според жител на столицата Уфа, върнал се от Китай, лекарите са отказали да го прегледат дали е заразен с коронавирус и са се разбягали.

Ваксината срещу новия коронавирус ще бъде готова през април

От ведомството са допълнили, че не е имало заведена по административен начин жалба и за случая са били информирани от медиите. "Въпреки това ние ще проведем разследване. Случаят е сериозен", са казали от министерството.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3452 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дейл Купър

2020.02.14 | 12:33

3

Гдие Водачка?

готина

2020.02.11 | 12:13

1

готина карантина. на хотелче.

2020.02.11 | 18:31

2

Да ти я пожелавам ли?

Добави коментар

Водещи новини