Путин с предложение към петте постоянни членки на Съвета за сигурност

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През предложи през тази година да бъде свикана среща на върха на Великобритания, Китай, Русия, САЩ и Франция, на която да бъдат обсъдени конфликтът в Либия и други глобални проблеми, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Путин, който е на посещение в Израел, каза днес, че Москва е готова за "сериозни разговори" с държавите постоянни членки на Съвета за сигурност към ООН. По думите му има толкова много теми за дискутиране, че срещата може да се състои на всяко място по света. "Пред нас стоят много задачи. Съвсем наскоро обсъдихме една от тях в Берлин. Това беше Либия. Но ние трябва да се върнем към този проблем в Съвета за сигурност и да приемем съответната резолюция", каза президентът на Русия. Той добави, че е споделил предложението си с "няколко колеги" и като цяло е имало "положителна реакция" за свикването на среща на лидерите на петте водещи членки на Съвета за сигурност към ООН. По думите на Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През провеждането на такава среща на върха именно през 2020 г. ще бъде "важно и символично", защото през годината ще бъде отбелязана 75-годишнината от края на Втората световна война и от основаването на ООН.

Путин възстанови международния авторитет на Русия, счита Иво Христов

В изявление по-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не уточни кога Русия ще отправи предложенията към останалите четирима постоянни членове на Съвета за сигурност за насрочване на среща на върха. В отговор на въпрос на ТАСС Песков каза само, че предложенията "ще бъдат изпратени", но не каза кога.

Коментари

  1. 2020.01.24 | 08:37

    ... крадеца вика - " Дръжте крадеца ! " .... нещо за Украйна ще споменеш ли ???

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет