Партията на руската власт подкрепи единодушно новия премиер

16 януари 2020 09:28

Партията на руската власт подкрепи единодушно новия премиер
© Getty (архив)
589 0

Кандидатурата на Михаил Мишустин за премиер в Москва е била подкрепена единодушно от партията властта "Единна Русия", предаде лента.ру.

"На днешното заседание на парламентарната група в Държавната дума (долната камара на органа на законодателна власт в Москва) всички членове одобриха номинацията на господин Мишустин за министър-председател на Руската федерация", това е заявил представител на депутатите. Андрей Турчак е допълнил, че министър-председателят в оставка Дмитрий Медведев е запазил поста на лидер на политическата формация.

Путин си избра нов министър-председател

По-рано предложеният от Владимир Путин Мишустин е посочил, че при одобрение ще извърши радикални реформи в правителството.

До номинацията на настоящия директор на данъчната служба се е стигнало след като Медведев вчера е подал оставка. Дългогодишният премиер е обявил за оттеглянето си броени часове след обръщението на президента към федералните депутати, в което Путин е предложил реформи в Конституцията.

Дмитрий Медведев хвърли оставка

Гласуването за кандидатурата на Мишустин все още не е насрочено. Очаква се то да мине, защото депутатите от "Единна Русия" са огромно мнозинство в Държавната дума.

Валери Зайцев
589 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини