Владимир Путин: Русия не заплашва никого!

15 януари 2020 11:08

Владимир Путин: Русия не заплашва никого!
47 7дни
© Getty (архив)
1173 5

Хората искат да вървят напред!

Това каза руският президент Владимир Путин в традиционното си годишно обръщение към депутатите от двете камари на парламента в Москва (Държавната дума и Съветът на федерацията).

"Към днешна дата в нашето общество вече се е оформила тенденция към радикални промени. Гражданите на Руската федерация искат да вървят напред и да се развиват. Хората знаят и искат да подобрят преди всички условията в градовете и селата, където живеят", посочи той. 

Днес се навършват 20 години от идването на Путин на власт

Държавният глава се спря и върху демографията. "Населението на нашата страна е около 147 млн. души. През миналата година една жена е раждала средно 1,5 деца, което е малко. Към 2024 г. този коефициент трябва да достигне ниво от 1,7", посочи още Путин.

"Инфлацията е ниска - едва три процента. Това е добре. Ние обаче трябва да поощрим бизнеса и да приемем закони, защитаващи и поощряващи инвестициите. През тази година е необходимо да реформираме надзорно-контролната система на бизнеса", посочи Путин. "Аз внесох в Думата някои предложения, които изясняват някои размити части в Наказателния кодекс", каза още той.

Владимир Путин: Искаме да възстановим дипломатичния тон с ЕС

"Русия не може да бъде парламентарна република. Тя трябва да бъде силна президентска република. В същото време аз предлагам да се засили взаимодействието между института на държавния глава и Съвета на федерацията (горната камара на парламента). Сенаторите биха могли да предлагат, а и да одобряват военния и вътрешен министър", посочи още стопанинът на Кремъл.

По отношение на външната политика президентът на Русия заяви за необходимост от дискусия за принципите на международно право. "Петте ядрени държави (Великобритания, САЩ, Русия, Китай и Франция) трябва да инициират такъв разговор. Тези страни носят най-голямата отговорност за световния мир и те са задължени да изработят нови подходи за избягване на конфликти от всякакво естество. Нашата страна, както винаги, е открита за сътрудничество в областта на международната сигурност. Русия не заплашва никого и не налага своето мнение. Обаче нашите крачки към укрепването на националната ни сигурност бяха, са и ще бъдат своевременно. За пръв път в историята на атомното оръжие Русия не догонва никого. Напротив, някои ядрени сили тепърва ще създават аналози, които имаме в нашия арсенал. Нашата отбранителна способност е осигурена за най-малко десет години напред", категоричен бе той в московския Манеж.

Сградата в центъра на руската столица, където Путин и през 2019 г. е произнесъл речта си пред палармента, е била построена в началото на ХIХ век като място за обучение на кавалеристи от царската армия. След идването на комунистите на власт през 1917 г. Манежът е бил превърнат в културен и търговски център.

Путин: Русия ще разработи ракети със среден и малък обсег

 

 

Валери Зайцев
1173 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Отвратен

2020.01.15 | 17:15

10516

Плешивото джудже да се маха ,е света да си отдъхне.

Отвратен

2020.01.15 | 17:15

10515

Плешивото джудже да се маха ,е света да си отдъхне.

IVAN

2020.01.15 | 13:47

10382

ZAPADNA ZLOBA NALI TRIABVA DA IMA VRAG RYSIA NE NAPADA NIKOI NO TRIABVA DA SI ZASHTITAVA STRANATA KOIATO AMERIKANCITE ISKAT S VEKOVE NO NEZNAIAT RYSKATA DYSHA CHYJDO NE ISKAT A SVOETO ZASHTITAVAT TOVA E RYSKIA DYX BRAVO NA PYTIN ZAPAZI RYSIA OT PIANI PRODAJNICI TA NE SI IMAME I NIE PYTIN A NI PREVARNAXA NA KOLONIA

Крум Усаински-Крупник

2020.01.15 | 13:41

10378

Цървули!!!Обичайната "балтавня" за вътрешно ползване,имаща за цел да убеди алкашите,че живеят много добре и че без Плешивото Кремълско Запъртъче са загубени!!!Но иначе-ниски доходи,затвор за критики срещу Жужето,бандитизъм и масов алкохолизъм!!!Ура и Слава!!!

2020.01.15 | 11:29

10283

Върни на руснаците парите заграбени,300 милиярда долара.Тогава говори от тяхно име.

Добави коментар

Водещи новини