Руски боен хеликоптер се разби в Южна Русия, двамата пилоти загинаха

  • 12 декември 2019 06:51

  • 1058
  • 5
Руски боен хеликоптер се разби в Южна Русия, двамата пилоти загинаха
© gettyimages

Атакуващ боен хеликоптер Ми-28Н катастрофира в Краснодарския край в Южна Русия тази вечер. Двамата членове на екипажа загинаха, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Военната машина е изпълнявала планов учебно-тренировъчен нощен полет в сложни метеорологични условия на територията на военен полигон в района на аеродрума Кореновск, се казва в съобщението. На борда не е имало боеприпаси. Хеликоптерът е напълно разрушен, телата на 2-членния екипаж - пилот и щурман - са идентифицирани. Според съобщението и двамата са били опитни летци. Според друг източник в службите за извънредни ситуации, цитиран от ТАСС, в района на инцидента е имало силна мъгла, което е една от причините за катастрофата. На място е изпратена комисия на главното командване на руските Военно-космически сили, която да разследва случая.

Хеликоптер се разби, пилотът загина

Ми-28Н е предназначен за търсене и унищожаване на различни техники на противника, включително танкове, а също на жива сила и слабоскоростни въздушни цели. Има максимална скорост от 300 км/ч и тежи над 11 тона. Може да носи управляеми и неуправляеми ракети, отбелязва БТА, позовавайки се на ТАСС.

Филип Епитропов
1058 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Вагинир

2021.04.24 | 00:19

5
КОЙТО Е СЛАЙНЯНИН,БАРАБАР С КРЕМЪЛСКИТЕ ЛЮДОЕДИ,ДА Е СЛАЙНЯНИН - АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ОБИЧАМ...БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ,ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ!!!...РОСИЯ СЕСЕСЕРЕ ТЫ КАТО Е СЕ С ПОЖИЗНЕНИ ВОЖДОВЕ И ПУТИ ГО Е СТРАХ,ЧЕ НЕ Е ЛИ ВОЖД НЯКОЙ В КАЛАБАЛЪКА МОЖЕ НЕВОЛНО ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО...ТА И ТОЙ СЕСЕСЕРЕ...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...НЕ ВСИЧКИТЕ ОСЕМ КРЕМЪЛСКИ ПУТЬОВЦИ ПОНАЗНАЙВАТ ЕТВАС ДОЙЧ...ЧУВАЛ СЪМ,ЧЕ В КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАДУТИ С БОТОКС И ПОВДИГНАТИ С ЧАМОВИ ТОКЧЕТА...НАШИЯТ СКЪП ПОЖИЗНЕН КРЕМЪЛСКИ ВОЖД СЪС СВОИТЕ СТО ТРИДЕСЕТ И ОСЕМ МИЛИАРДА Е НАЙ БОГАТИЯ НА ПЛАНЕТАТА И АКО НЕ ГУШИ ПРИБЛИЖЕНИТЕ СИ,ЩЕ СТАНЕ КАТО В ЧЕЧЕНИЯ... РУСКАТА СГАН ПРЕВЗЕМА-ГЕНЕРАЛА ПОЛУЧАВА ДЕНГИ ОТ ЧЕЧЕНЦИТЕ ЗА ДАЧА ДЕ ЛУКС КРАЙ МОСКВА И...ГЕНЕРАЛА ЗАПОВЯДВА ПЪЛНО ИЗТЕГЛЯНЕ НА РУСКАТА СГАН ОТ ЧУЖДАТА ТЕРИТОРИЯ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!.. Отговор
Антируснак

2019.12.12 | 06:57

1

Браво! Може още.

2019.12.12 | 09:20

4

миналата седмица американски хеликоптер се разби.пак писахме,ако си спомняте,ссмо че там подчовеците бяха повече.

Антируснак

2019.12.12 | 07:05

2

Руските подчовеци накрая ще молят НАТО да им спасява военните в ръждясалите таратайки, но сега се правят на големи.

Да бе да...

2019.12.12 | 08:42

3

Да бе да...,щото американските ф-16,които сега превъзнасяме,не водят световната класация по аварии ...!

Добави коментар

Водещи новини