Военни преминаха през центъра на Москва

Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено шествие по случай 78-ата годишнина от военния парад, посветен на Октомврийската революция, на 7 ноември 1941 г. - по време на битката за Москва в разгара на Втората световна война, съобщиха руски информационни агенции.

Участваха почетен караул от трите вида въоръжени сили, военнослужещи от армията и военен оркестър, кавалерийска група от президентския полк към Федералната служба за охрана, курсанти от различни военни училища, 600 артисти и 250 доброволци. Сред гостите бяха 1200 ветерани от войната. По площада минаха и 40 бойни коли от военно време.

Кметът на Москва Сергей Собянин поздрави ветераните по случай празника и им благодари за мирното небе над днешна Русия. "Безценният опит на героите от войната ни учи да вярваме в правото дело и да се сражаваме до победа, колкото и да ни е тежко, каза той, цитиран от ТАСС.

Днес на Червения площад ще работи музей под открито небе, където ще бъдат изложени образци бойна техника от времето на Втората световна война, включително прочутите "Uатюши". Организирани са тематични интерактивни пространства и фотоизложби, ще бъдат показани военни кинохроники и руски филми за войната.

Коментари

  1. 2019.11.07 | 14:28

    Цървули!!!Лицемерието на Кремълската шайка предвождана от Плешивото Кремълско Изчадие е безгранична!!!Тези алкохолизирани комуняги "честват деня в който някога си бил честван Октомврийският Преврат от 1917 г."!!!И химна на Рускенефа е същият като този на СССР,само малко понапудрен!!!Иска им се на тоталитарните изроди времето да се върне,но не могат да разберат с кухите си чугунени кратуни,че каквото и да правят,отиват на Боклука на Историята!!!Рускенефа ще свърши като СССР!!!Неизбежно е!!!Ура и Слава,другарки и другари-лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!От вас не става и чеп за зеле,биоотпадъци безполезни!!!

  2. 2019.11.07 | 13:48

    Всичката им пара отива за свирката на блядовете .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет