Владимир Путин награди лидера на българското движение "Русофили"

  • 04 ноември 2019 15:14

  • 2836
  • 18
Владимир Путин награди лидера на българското движение "Русофили"
© Getty (архив)

Председателят на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов е бил награден с орден "Дружба" от руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Днес в Москва се е състояла официална церемония по награждаването с отличието, се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите, предаде БТА. Поводът е бил отбелязваният в Русия на 4 ноември Ден на народното единство.

По-рано Путин в тържественото си слово по случай националния празник на ръководената от него страна  е заявил, че руснаците може да решат всичките си проблеми само когато са единни.

В Русия днес отбелязват изгонването на поляците от Москва под ръководството на аристократите Кузма Минин и Дмитрий Пожарский, станало през 1612 г. и сложило край на десетилетни размирици в страната.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2836 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Виктор Суворов

2019.11.05 | 10:47

18

„Говноядци”

„Разказът за различните видове агенти би бил непълен,ако не споменем още един вид-може би най-непривлекателния от всички.На офицерите от ГРУ им беше забранено да наричат тези хора агенти,пък и те не бяха точно агенти,доколкото съветското разузнаване никога не ги вербуваше.Имам предвид многобройните членове на различните дружества и комитети за дружба със Съветския съюз.В официална обстановка съветските дипломати сърдечно приветстваха тези паразити,но помежду си ги наричаха „говноядци”. Трудно ми е да кажа защо ги наричаха точно с тази дума, но тези хора си я бяха заслужили.Тя се използваше широко в неформалните разговори на служителите в съветските дипломатически представителства. ”Довечера имаме вечер на дружбата с говноядците”,”Днес обядваме с делегация говноядци.Поръчайте следното меню”
Офицерите от ГРУ и КГБ уважаваха своите агенти много повече от „говноядците”. Мотивите на агентите бяха ясни: лек живот и много пари. Агентът трябваше да рискува много, за да получи това, и ако не даваше на съветското разузнаване това, което се иска от него, не получаваше нито пари, нито лек живот. Започнеше ли да работи със съветското разузнаване,не можеше да се отърве до края на живота си, също както често става в престъпния живот.
Но мотивите за поведението на многобройните приятели на Съветския съюз си оставаха за съветските хора загадка. Всеки съветски гражданин, без изключение, мечтаеше да се озове в чужбина и беше готов да замине къдети о да е, та ако ще би в Монголия или Камбоджа. Всяко нещо, произведено в чужбина се ценеше в СССР много повече от родната продукция независимо от страната ы в която е направеноы от състоянието му и от истинското му качество, а прилагателното „вносен” означаваше „първокачествен”. И ето че в чужбина съветския човек среща приятели на Съветския съюз, които се наслаждават на всички плодове на цивилизацията, от ножчетата за бръснене „Жилет” до луксозни автомобили, имат възможността да си купят в магазините всичко, което си поискат, дори банани, и въпреки това хвалят СССР. За съветските разузнавачи тези хора бяха абсолютни нищожества. Презрението към тях обаче не пречеше на ГРУ и КГБ да ги изпозват при всяка удала им се възможност. Тези хора бяха готови да работят безплатно и охотно идваха на срещи дори в съветските посолства.
Централният комитет препоръчваше да не се вербуват такива хора, но пък и никой в ГРУ или КГБ и не мислеше да ги вербува: защо да ги вербуваш, като работят за нас и без вербуване? Обикновено ГРУ използваше „говноядците” без да им разкрива за какво ги използва и каква изгода получава от услугите им. Чрез такива хора обикновено се правеха справки за съседите, приятелите, познатите, колегите им и така нататък. Понякога молеха някой от „говноядците” да организира празненство и да покани на него, покрай останалите, даден конкретен свой познат, от който се интересува ГРУ,а след това благодаряха за помощта и молеха организатора да забрави за случката. И тези прекрасни хора, разбира се, забравяха всичко и веднага.”

В.Суворов, Основи на шпионажа

Анадъкмо...?!

2019.11.05 | 00:09

17

Путин се бъзика открито с продажното ни правителство,което изпадна в шпиономанска истерия по нареждане на големият брат-САЩ...:)!

Класика в жанра

2019.11.04 | 19:49

16

Този предател се подиграва с Държавата и Българския народ Темида да се намеси незабавно

2019.11.04 | 17:54

15

Малинов ми после каде ще отидеш бе гнидо продажна кремълска...У Софийският ми каде...

Васил Левски

2019.11.04 | 17:27

14

Бил Русофил ха ха Ами да ходи там при Рашковците България е за Българофилите

България и Русия заедно навеки,

2019.11.04 | 17:23

13

бой и ибане за американските кypви.

Браво, Путаша,

2019.11.04 | 17:23

12

братушката следи събитията в България, знае за циганската победа на СДС в изборите, ще бутне едно рано да ги смажем.

2019.11.04 | 16:44

11

Малонов ми после каде ще отидеш бе гнидо продажна кремълска...У Софийският ми каде...

Вашето име

2019.11.04 | 16:32

10

Смърт за Русия, световния терорист № 1! Да живее България!

Анатема !

2019.11.04 | 16:23

8

Там,където краварин на се ре /СеРеУ-то,ФАЩ/,с нищо не мож се изпере!

Вашето име

2019.11.04 | 16:30

9

В РуССия няма и крави, затова внасят американски стоки. Ватеняците са гнусни терористи и малоумници, а и неблагодарници.

Добави коментар

Водещи новини