Русия реже световния нет от днес

  • 01 ноември 2019 16:47

  • 3379
  • 5
Русия реже световния нет от днес
© Getty (архив)

Нов руски закон за ограничаване на достъпа до интернет е влязъл в сила от днес, предаде Би Би Си.

Нормативният акт, наречен Закон за суверенния интерент, дава почти неограничени правомощия на властите на централно и местно  ниво да прекъсват връзките със световната мрежа в най-голямата по територия държава в света. "Обикновените потребители надали ще усетят някаква разлика, защото нормативният акт е насочен за предпазване на обикновените хора от киберпрестъпления. Тоталното изключване е предвидено само в екстремни ситуации", са заявили от Кремъл.

Критици на закона обаче твърдят, че властите в Русия ще го използват като оръжие срещу опозиционерите и да ограничат свободата на словото.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3379 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Прости рашки

2019.11.03 | 12:35

5

После тока и водата! Слава на Фараон Путя1.

2019.11.02 | 11:30

4

Глупости, всяка година съм в РФ, (майка ми болна от рак..) живея г. Добрич
Има повседневна врызка =[Връзка, а ми кое пише глупости не са ходили до Россия отдавно...

Няма как да си русофоб и да не си идиот !

2019.11.01 | 19:23

3

САЩ са агресивна страна , но разбра че с военна сила не може нищо срещу Русия ! Надеждата на янките е да разложи РФ отвътре и да намери предатели ала Горбачов . Зотова Русия взима превантивни мерки ! През 2020 г. Путин пак ще сложи Тръмп на трона и той ще довърши и НАТО и САЩ ! СЛАВА !

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.11.01 | 17:12

1

Супер, сега интернет пространството ще стане в ПЪТИ по чисто място за сърфиране!

Тези съвсем се върнаха назад във времето! Диткатора го е страх от свободата в останалият свят и сега руските гршаждани ще платят цената за това!

Не случайно в последните десетилетия от русия избягаха милиони руснаци, в търсене на по-добър свят а сега според изолираният и ''обективен'' интернет руснаците съвсем ще си мислят, че по-добро място за живеене от рускенефа Няма хахахаха

Смях в залата хахахах

2019.11.01 | 18:20

2

Точно! Само 3 милиона от руснаци живеят в омразните на русоробите Съединени американски щати! Да не говорим в Европа колко са. Бягат хората от путлер! Но нашите русоробчета му целуват г... интернета!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини