Путин след среща с Ердоган: Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие

Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие, заяви президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През след продължилите над шест часа разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, предаде ТАСС.

Руският президент посочи, че е важно да не се допусне терористите в Сирия да се възползват от действията на турските въоръжени сили в североизточната част на страната.

Путин каза, че турският президент Ердоган му е обяснил подробно целите и задачите на операцията на турската армия в Сирия. Ердоган съобщи, че Турция и Русия ще патрулират съвместно в Сирия.

Преговорите между президентите на Русия и Турция позволиха да се постигнат съдбоносни решения в Сирия, съобщи руският лидер.

"Не мога да не изразя удовлетворение, че в резултат на доста дълга и напрегната работа успяхме да намерим решения, които след нашите изявления ще бъдат огласени от външните министри на двете страни. Тези решения, според мене, са много важни, ако не и съдбоносни, и ще позволят да се намери изход от твърде острата ситуация, създала се днес на сирийско-турската граница", каза Путин, предаде ТАСС.

По думите на руския президент Москва и Анкара смятат за необходимо да се помага на сирийските бежанци да се върнат в родината си, което ще позволи видимо да се облекчи социално-икономическото бреме на страните, приели бежанци.

Призоваваме международната общност, особено специализираните агенции на ООН, да оказват по-ефективно хуманитарно съдействие на всички връщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия, добави той.

Коментари

 1. 2019.10.23 | 04:44

  голям е стратег джуджето

 2. 2019.10.22 | 20:54

  Tapungeri xaaa patrulirat kade na bostana
  Me6ereto da patrulira xaaa da si vzemat vsi4ki rezaci ot HTS i v indiq pri mangalite

  1. 2019.10.23 | 00:20

   eyyyyyy bokluk ti nyamaj pravo da komentiraj

 3. 2019.10.22 | 23:23

  Путин е номер -1...,колкото и да му се пеняви Тръмп...!

 4. 2019.10.22 | 21:45

  Молодец ! Путин в края на краищата ще изгони всички незаконно влезли чужди войски в Сирия и ще запази тази страна като самостоятелна държава ! СЛАВА на руското оръжие ! САЩ не успяха да я унищожат както Либия и Ирак !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет