Три ареста след трагедията в златодобивна мина в Русия

Трима високопоставени служители на компанията, добиваща злато в мината в Красноярския край в Русия, където вчера загинаха поне 15 души, бяха арестувани, предаде Франс прес.

Следственият комитет каза, че тримата мъже са били откарани за разпит в Красноярск и че е направен обиск в централата на компанията.

Най-малко 15 души загинаха и шестима са в неизвестност след скъсването на дига в тази мина, довело до наводняване на селището, където живеят работниците. Издирването на шестимата души е затруднено от лошото време, което не позволява да се използва авиация, посочи министерството на извънредните ситуации.

Основната хипотеза на следователите е, че трагедията се дължи на нарушения при добива на злато. Според местните власти при построяването на дигата не са били спазени необходимите разпоредби. Властите дори не са знаели за съществуването й.

Коментари

  1. 2019.10.20 | 13:27

    Цървули!!!Рускенефа е Фалирала Авторитарна Кочина и Най-долна Воняща Помийна Яма!!!Там всичко е вехто,ръждясало,мухлясало,руши се,гори и се сгромолясва!!!Никой нормален човек не иска да ходи там!!!Дори и родните продажни,русосифилистични дупедавци не искат!!!Пари да им даваш,да ги биеш-твърдо не!!!Готови са да емигрират в САЩ но в Рускенефа в никакъв случай!!!Ура и Слава!!!

  2. 2019.10.20 | 12:41

    Руска им работа

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет