Медведев: Русия е готова да помогне на Сърбия за запазване на суверенитета

Русия подкрепя Сърбия и е готова да й окаже необходимата помощ за запазване на суверенитета и териториалния интегритет, заяви днес руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега в реч пред депутатите в сръбската Скупщина, предаде Танюг.

Медведев подчерта, че Русия е изключително за мирно решаване на съществуващите проблеми на основата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН.

"Искаме ситуацията на Балканите да остане стабилна и сигурна и искаме да развиваме сътрудничество с всички балкански страни", заяви руският премиер.

Той каза, че борбата за националните интереси в световен план не се противопоставя на модела на глобализация и отвореното общество, но националната идентичност е в основата на всяка държавност. Затова е важно запазването на националните интереси, подчерта Медведев.

Руският премиер заяви, че Москва винаги е ценяла и ще цени това, че Белград "зае много премерена позиция в онзи период, когато ЕС и САЩ въвеждаха санкции срещу Русия".

Коментари

 1. 2019.10.23 | 17:49

  Nali vie ste v Sarbija dr. Medvedev,za kakva pomost govorite,nie balgarite ne sme balamurnici,samo prach v ochite i prazdni prikazky.

 2. 2019.10.19 | 22:25

  gospodin Medvedev az moga dati pomogna da zaspish.

 3. 2019.10.19 | 22:07

  Как беше руската врътка, първо крадем единтичност, а после самоличност или се бъркам с друга раса!?

  1. 2019.10.19 | 22:13

   ко ко каза

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет