Рамзан Кадиров е почнал чистка?

За чистка в ръководството на Чечения съобщи московската медия "Новая газета".

Според информацията на изданието лидерът на руската автономна кавказка република Рамзан Кадиров е започнал да отстранява неудобните му чиновници. От постовете си са били освободени местният министър на извънредните ситуации Руслан Яхиев, ексминистърът на селското стопанство Дикмагомед Мулаев и вицепремиерът с ресор социална политика  Халид Вайханов. Както посочи "Новая газета", тримата и още няколко високопоставени служители са били уволнени и затворници в полицейско управление в столицата на Чечения  – град Грозни. "Един от тях не е издържал на мъченията", допълни медията.

От администрацията на чеченския лидер са определили материала на "Новая газета" като фалшива новина. "Ние не можем да коментираме фалшиви новини. Създателите на такива "сензации" трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност", е заявил чеченският министър по етническата политика и връзките с медиите Джамбулат Умаров.

По-рано днес РИА Новости съобщи за край на на първото съдебно дело в Русия за разпространение на фалшиви новини. Московски издател и негов асистент са били глобени с общо 260 000 рубли (около 3600 евро). Двамата са били признати за виновни в злоупотреба с конституционното право за свобода на изразяване, е пишело в постановлението на магистратите.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет