Руснаците избраха къде ще почиват през лятото

  • 20 март 2012 21:54

  • 1116
  • 1
Руснаците избраха къде ще почиват през лятото
©

Последните развития в туристическата индустрия имат сериозно влияние върху поведението на потребителите тази година и вероятно ще доведат до намаляване на броя на ранните записвания и увеличаване на самостоятелно организираните почивки, прогнозират водещи туристически агенции в Русия.

„Днес това е общоевропейска тенденция и се дължи на факта, че, като правило, туроператорите предлагат традиционни направления, които вече са били проучени от пътниците и не са от интерес за тях. Поради това е възможно туроператорите да вземат това предвид и в бъдещия растеж на туристическата индустрия ще се насочи към по-малко изследваните региони на Северна Африка”, прави смелата си прогноза генералният директор на руската туристическа агенция „Санрайз тур”.
Летният сезон 2012 г. не носи изненади. Най-популярната дестинация сред руснаците е Турция, след нея Египет, Испания, Гърция и България, пише вестник „Российская газета”.

Но все пак руснаците са верни на традициите. В първата десетка на най-предпочитаните дестинации от руснаците си остава неизменена от последните няколко години. Това са Турция, Китай, Египет, Финландия, Тайланд, Германия, Испания, Гърция, Обединените арабски емирства и Италия. В тази десетка са възможни някои рокади, отбелязват от Руския съюз на туристическата индустрия, като през 2011 г. най-популярни бяха Гърция и Тайланд, а Италия загуби своите позиции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
с мръсни пари чисти неща не могат да се направят!

2012.04.21 | 20:44

1
Ами не може с кучета бетон и мръсотия да чакаш туристи. Като се вземе предвид, че летищата във Варна и Бургас - подаръци от Леонид Брежнев, които повече приличат на автобусна спирка отколкото на летище, как искаш да имаш туристи.

Добави коментар

Водещи новини