Горбачов с нова книга

Последният съветски президент Михаил Горбачов скоро ще публикува нова книга, представена като неговото политическо завещание, в която бившият лидер ще изложи вижданията си за 21 век, съобщи днес неговия издател, цитиран от Франс прес.

Озаглавена "Бъдещето на глобалния свят", творбата на 88-годишния Горбачов ще има световна премиера на 23 септември в Германия и на 2 октомври във Франция.

"Световната политика следва изключително опасен развой. Съвременните военни дейности са предвестник на реална война", предупреждава бившият лидер, на страниците на новата си книга, според издателя й.

Лауреатът на Нобелова награда за мир отбелязва, че "осигуряването на мира е ключово условие за решаването на глобалните проблеми като климатичните промени, международния тероризъм, миграцията и други предизвикателства, върху които се фокусира вниманието на държавите и на международните организации".

Книгата му ще излезе от печат малко преди 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена - по времето, когато Горбачов бе лидер на Съветския съюз.

Коментари

 1. 2019.09.20 | 10:46

  да не се казва ПЕРЕСТРОЙКА,защото сме я гледали на живо?

 2. 2019.09.20 | 10:10

  всички предатели пишат книги и мемоари. чудят се как да обяснят предателството си. търсят оправдание пред историята.

 3. 2019.09.20 | 09:49

  Тоя трябваше отдавна да го обесят пубрично !

 4. 2019.09.20 | 09:21

  Каквато и книга да напише ще си остане най мразеният съветски и Руски държавник, продал велика страна за една гола "честна" дума.

 5. 2019.09.20 | 07:59

  Що не я направи тая премиера на книгата си в Русия,че както го ,,обичат"-ще го изядат руските сибирски вълци с парцалите...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет