Опозицията се представи добре на изборите за градски парламент на Москва

Партията на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През понесе тежки загуба на изборите за градски парламент на Москва, на които близо половината места бяха спечелени от кандидати, подкрепяни от неговия архисъперник Алексей Навални, предаде БТА, цитирайки АП.

Изборите за московската Дума обикновено не са толкова шумно събитие, но вчерашното гласуване привлече по-голямо внимание след отказа на властите да регистрират десетина независими кандидати, включително добре известни критици на политиката на Кремъл. Това доведе до големи протести на опозицията и въпреки предприетите от полицията мерки, шествията бяха най-големите в Русия от години.

След преброяването на всички гласове, 20 кандидати, получили подкрепата на опозиционния лидер Алексей Навални, бяха избрани в московския градски парламент. Всички те, макар и в някои случаи само номинални противници на властта, бяха подкрепени от неговата стратегия за т. нар. умно гласуване, която призоваваше гласоподавателите да отхвърлят кандидатите на партията на Путин "Единна Русия".

"Това е невероятен резултат и ние се борихме за него заедно", заяви Навални в Туитър рано сутринта. Кандидати на "Единна Русия" спечелиха губернаторски места в десетки региони. В далекоизточния Хабаровск обаче те понесоха съкрушително поражение, след като партия ЛДПР спечели всички места в градския парламент, с едно единствено изключение, и доминираше на останалите местни избори, включително за кмет.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред медиите, че резултатите от изборите показват, че идеята на опозицията за протестен вот като цяло се е провалила.

Коментари

 1. 2019.09.09 | 20:34

  любимата думичка на другаря ленин, след която следваха разстрели!

 2. 2019.09.09 | 19:22

  Ватенки миризливи и червени, руското гражданско общество недоволно от Путинския ядрен '' рай'' леко по леко се придвижда към Московския Путински змиярник , и тогава ще има бум бум бум хахаха

 3. 2019.09.09 | 16:58

  Дрогиращите се краваро-поклонници за 50-60г.ще "изпушат" Родината си ако не ги спре твърдата ръка на Путин и на тези след него.
  Много пари е инвестирало СеРеУ-то (ФАЩ) за опростачването на младото поколение,включително и българското,а нашите Безродници успешно преизпълняват "План"Ран-Ът".
  Анатема на Петко Краставия,на Сашо Нереза,на Сюлейман Безродний и на гърбатия ДрагалЪвский Ай дук!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет