Путин и Зеленски с позитивна оценка за размяната на задържани лица

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През е имал телефонен разговор с украинския си колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Това съобщи снощи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двамата събеседници дадоха "позитивна оценка на освобождаването и предаването на задържани в Украйна и Русия лица". "Акцентирано бе преди всичко върху хуманитарния аспект на акцията, имащ голямо значение за нормализацията и оздравяването на двустранните отношения", се отбелязва в прессъобщението.

В разговора, състоял се по украинска инициатива, Путин и Зеленски са се разбрали за по-нататъшни контакти.

В своето съобщение за телефонния разговор с руския си колега украинският президент определи състоялия се обмен на мнения между двамата като "първа стъпка към разблокирането на диалога с Русия", отбелязва ТАСС.

Коментари

 1. 2019.09.08 | 19:42

  Преди 94 години, на 16 април 1925 г., военната организация на БКП, тайно подпомогната от военното разузнаване на СССР, извършва кървавия атентат в църквата „Свети Крал” (днес „Света Неделя”), при който загиват над 200 души, а ранените са над 500. Убити са 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати и множество граждани, включително деца. В историята атентатът, финансиран и подпомогнат от военното разузнаване на СССР и организиран от членове на военната организация на Българската комунистическа партия, остава най-кървавият терористичен акт на ХХ век.

  1. 2019.09.08 | 20:22

   Деиба ваща маика евреиска деиба боклуци мизерни,идва народенсъд

 2. 2019.09.08 | 17:12

  Аз работя в НОВИНИ.бг и сън мелез,не съм българин и съм против всичко полезно за България,и съм с двете ръце за всички вредно,за това съм за ДПС и ГЕРБ,тъпи българи,да живеят МЕЛЕЗИТЕ В БГ ДА ЖИВЕЯТ КЪРЪШЪЦУТЕ,МАРШ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЯ Е ЗА МЕЛЕзите

  1. 2019.09.08 | 19:13

   сигорни сме в теб успех

 3. 2019.09.08 | 18:59

  Хахахаха МРЛЕЗИТЕ КЪРЪШЪЦИ ПОЛОДЯВАТ ОТ ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СА НЕРАЗДЕЛНИ,ХАХАХАХххх.  Да ЖИВЕЕ БЪЛГАРО РУСКОТО СЛАВЯНСКО БРАТСТВО,СЛАВА И ЧЕСТ БРРАТЯ!!!!!!
  Братя ако четете не обръщайте внимание на русофобски коментари,те циганите(турците)български(мохамедани)не ви обичат,нйе Българите не обичаме тях,и теи тепърва ще видим как ще чистим БГ от такива мелези

 4. 2019.09.08 | 18:16

  „Вече в Русия влезе в сила мракобесния закон, преследващ хората "за неуважение към властта." По този повод искам да кажа за пореден път, че Русия се управлява от крадливи отрепки, начело с гнусното блатно джудже Путин и кохортата му от корумпирани, садистични имбецили -- задушаващи тази държава, въплътили се в ролята на пръднята на Сталин.
  (От съпричастност към свободата на словото, може да споделите този пост...)”

 5. 2019.09.08 | 18:16

  Сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетава и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост.
  Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.

 6. 2019.09.08 | 18:15

  ''Не можем да преглътнем заробването да се нарича освобождение, защото:
  На 26 август 1944 г. българското правителство обявява неутралитет във втората световна война и напуска Хитлеристката ос.
  Вечерта на 5 септември 1944 г. демократичното правителство на Константин Муравеев взема решение да се обяви война на Германия и нейните съюзници.
  Около два часа по-късно СССР обявява война на България.
  На 8 септември червената армия нахлува в територията на България през североизточната и морската граница и окупира редица градовем като Варна,Русе,Силистра,Добрич,Бургас. По нареждане на правителството, българските войски не й оказват съпротива.
  На 9ти Септември 1944г. в условията на съветска окупация е обявено правителство на Отечествения фронт с министър -председател Кимон Георгиев.
  Произволът и тиранията, които българските комунисти упражняваха заедно със съветските окупационни войски, е обхванала цялата страна... Където населението се опълчва срещу произволни арести и отвличания, където селяните се вдигат срещу тиранията, където се образуват центрове на съпротива, съветските войски вземат радикални мерки'' (Волфганг Бретхолц), '' Видях сгромолясването им'', изд. ''Бъдеще и Тилия', София 1994г.
  Окупирането на България от червената армия е последвано от вълна на насилие и терор. Според различни оценки броят на убитите в първите два месеца е между 20 000 и 40 000 души.
  Осъдените на смърт от т.нар. ''Народен съд'' са 2 730 души - министри, депутати, жypнaлиcти,банкери, кметове, свещенници, земевладелци, учители!
  От българска ръка не е загинал нито един руски войн, но към 1946 г. от съветски войници и офицери са убили убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. (Архив МВнР, СКК)
  Над 2000 таврийски българи са се преселили в България в годините 1942-1944 г. След 9ти Септември 1944г. в условията на окупация, по заповед на Сталин, са върнати обратно в СССР от спецчасти на червената армия и изпратени в лагерите на ГУЛаг Част от тях са убити още в България (ДА,Архиви'', Добрич)
  За периода септември 1944г. - декември 1947 г. (3г и 4 м.) издръжката на Червената Армия е струвала на българският народ 80 милиарда лева, загуба на суровини и селскостопанска продукция, т.е унищожен е в огромна степен националният капитал 0 финансово стопански и интелектуален. (проф. д-р Д.Шарланов, В.Ангелов)
  ''Налагането чрез окупация на съветския режим в България от съветския съюз, страна, непознаваща демокрацията, над нация с демократични традиции противоречи на прогресивния ход на човечеството. И връща България едно столетие назад..'' (проф.д-р. Д.Шарланов) ''

 7. 2019.09.08 | 18:15

  „Послушайте, братя Българе, русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.”
  Христо Ботев

  Защо Ботев видя българските русофили като фекалии от дръгливото магаре Русия?

 8. 2019.09.08 | 18:15

  ''Най-големия ни неприятел днес е официална Русия. Няма пакост, няма мерзост, даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава, от 6-ий семтемврий насам, когато ние почнахме своето истинско политическо и самостоятелно съществуване.. '' Желае ни доброто, не ни е забравила'' , отговарят кокошите умове, в това число и ония наши изменници братя, които си продават съвестта за монета чисто сребро в руското посолство. - ''Вие сте идиoти'', казваме ние''
  Захари Стоянов

 9. 2019.09.08 | 10:57

  НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА ПУТИН.

  1. 2019.09.08 | 18:15

   Ватенко проста!

   Какви ресурси, какви пет лева бе, какви трилиони, като една огромна част от руското население живее в мизерия с ниски заплати и пенсии!

   Да не говорим за инфраструктирата на руската педерация в какво плачевно състояние е

   магистрали - йок
   пътища - йок
   болници - йок
   машиностроене - йок
   медицински открития - йок
   космически открития - йок
   химични отркития - йок
   физични открития - йок

   Да продължавам ли бе кенеф руски!
   Русия вече не е това което беше преди 100 години със световноизвестни писатели, учени и певци днешна русия е катун от нискокомпетенти малоумници и протеджета на диктатора Путин!

   Тръгнал да ми хвали рускенефа, а една огромна част от руснаците живеят в мизерия и като скотове. Нищо чудно че народа леко по леко се надига против Путин и шайката му краддци!

   Ватенки прости, колкото и да михвалите рускенефа си остава една корумпирана диктаторска дупка и това е!

   Повръща ми се от вас малоумници

  2. 2019.09.08 | 17:42

   Абе боклук знаеш ли че природните рерурси на русия са на стоиност 28 трилона долара,а знаеш ли боклук че на америка за едва 7 трилона долара,с какво искаш русия да ги варди тия ресурси ве боклук с ПРАХОСМОКАЧКИ и КАФЕ машини ли,боклук мръсен киртак,ти боклук мръсен работиш в тоя скапан саит и не русия е кенеф е кенеф е НОВИНИ.бг ГЕРБ и ДПС а ти си един писоаррр пикаяя на тебб помиьо серъ на теб гат мръсна помашка

  3. 2019.09.08 | 17:23

   Ватенко кирлива, какво като руската педерация е половината планета? Въздух под налягане, младите бягат от русия, учените също, писателите също, за 100 годни русия се превърна в Кенеф с ядрени оръжия!

   Руската педерация вече наяма с какво да се похвали освен с ядрени оръжия и ракето, които спят в Сирия, докато американските самолети под изралеско командване си летят необезпокоявано!

   Колкото и да се опитват да изтъкваш Рускенефа си остава кенеф с яддрени оръжия!

   Карл Густав е казал!

   '' За да правиш оръжия трябва първо да си направил животът на гражданите си толкова добър, че да си струва да се бият''

   С какво диктатора Путин направи животът на руснаците по-добър ? С НИЩО, беднотията расте както и неодобрението на гражданите на русия!

   И помни ми думите, накрая рускенефа отново ще ядат ядрени оръжия и ракети!

   Руски боклуци, вие не сте българи, ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС

  4. 2019.09.08 | 17:08

   боклук русия е полвината планета България е връх на игла пред нея,а вие КЪРЪШЪЦИТЕ МЕЛЕЗИ ВЛАСИ ПОМАЦИ И КВИ ЛИ НЕ СТЕ МНОГО В НАШАТА ДЪРЖАВА,ВРЕДНИ НАСЕКОМИ НЕМОЖЕМ ВЕЧЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДРАЗНИТЕ СЕКИ БОЖИ ДЕН,ИЛИ СЕ МАХАИТЕ ОТ БГ ПАРАЗИТИ МРЪСНИ ИЛИ ЩЕ ВИ ПРЕТОПИМ СКОРО

  5. 2019.09.08 | 16:44

   До руския боклук!

   Боклук руски, точно ти не ми говори за помаци и тем подобни етноси, точно в диктаторска педеРусия живеят над 30% мюсюлмани, да не говорим за десетките монголоидни племена и общносто които живеят в тази дивашка държава наречена русия!

   И то точно диктатора Путин не ни е никакъв на нас свободо0мислещите БЪЛГАРИ, които НЕ поставяме руския интерес пред БЪЛГАРСКИЯТ, бе руска ти майчина !!

   Повръща мис се от вас!

  6. 2019.09.08 | 14:06

   Можеш и имаш право да говориш от ПОМАШКО,ВЛАШКО,ЕВРЕИСКО,ТУРСКАТА,общност в бг не и от БЪЛГАРИТЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ.
   РАЗБРА ЛИ ПОМИЬО КЪРЪШЪЧЕВА ПУТИН Е НАШ БРАТ НАШ ПРЕЗИДЕНТ,НАШ ГЛАВОНАЧАЛНИК

  7. 2019.09.08 | 11:19

   НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КРАВЕШКОТО ТИ МНЕНИЕ.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще стане ли Зоран Заев отново премиер в Скопие?

Ще стане ли Зоран Заев отново премиер в Скопие?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.