Украинското МВнР се противопостави на предложението за непълно членство на Украйна в ЕС

  • 04 септември 2019 18:38

  • 696
  • 3
Украинското МВнР се противопостави на предложението за непълно членство на Украйна в ЕС
© Pixabay (архив)

Украинското външно министерство се противопостави днес на идеята на Словения за непълно членство на Украйна и Турция в Европейския съюз, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Стратегическата цел на Украйна е пълноправно членство в Европейския съюз, което е предвидено и в конституцията на нашата държава", заяви говорителката на украинското външно министерство Екатерина Зеленко. Зеленко изтъкна, че посланикът на Украйна в Словения сега провежда срещи с официални представители на Любляна, за да ги информира за постигнатото от Украйна по пътя към осъществяването на тази стратегическа цел.

На 14-ия стратегически форум в словенския град Блед президентът на Словения Борут Пахор предложи на Европейския съюз да предостави на Украйна и Турция специален статут, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
696 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.05 | 00:21

3

Нямат място в Европа тия американски роби! Вързаха се на глупостите на САЩ, съсипаха си държавата и икономиката, а сега да еиснат на врата на ЕС!?!? Вън кучета, чичо ви Сам да ви храни!!!

Уф...

2019.09.04 | 20:45

1

Уф...,украинците и те си мислят,както и ние си мислехме,че като сме пълноправен член на ЕС ще цъфнем и вържем...!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофиб!

2019.09.04 | 22:38

2

Ватенко проста , такива като теб НИКОГА не могат да се оправят, защото чисто и просто са примитиви, които не знаят какво да правят с правата и свободите, които Европейският съюз им дава!

Такива, като теб бяха и остават утайката на обществото, които са свикнали да обвинпват всеки за своето нещастие, НЕЩАСТНИЦИ, повръща ми се от ВАС!

А истината е много проста, погледнете статистиките, които казват ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО, че българинът е забогатял в ПЪТИ след влизането в ЕС, бе НЕЩАСТНИК!

Повръща ми се от вас!




Добави коментар

Водещи новини