САЩ глобиха Deutsche Bank с $16 млн заради фиктивни назначения в Русия

  • 26 август 2019 10:07

  • 613
  • 2
САЩ глобиха Deutsche Bank с $16 млн заради фиктивни назначения в Русия
© Getty (архив)

С 16 млн. долара е била глобена  Deutsche Bank от американската Комисия по ценни книжа и борси.

Според руския в. Ведомости причината за соленото парично наказание са били фиктивни назначения на син и дъщеря на високопоставени руски чиновници в московски клон на германската банка. По информацията на изданието подразделението на кредитната институция е наело през 2009 г. дъщерята на тогавашния заместник-финансов министър Дмитрий Панкин Елена Архангелска. В банката в замяна е получила изгоден договор за 2 млрд. евро. Дъщерята е работила около четири месеца и била освободена от длъжност с огромно обезщетение.

Подобен е бил и случаят с "работата" на син на топмениджър на държавна руска компания, станал през 2012 г.

От Deutsche Bank нито са отрекли, нито са потвърдили за мъртвите души. "Ние оказвахме пълно съдействие на разследващите", са посочили представители на най-голямата частна банка в Германия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anti fake

2019.08.26 | 13:30

1

поредната "фейк нюз" от новони бг. Дойче банк е немска банка, НЕМСКА !!! Как САЩ ще глобят немска банка ? Драскачът вместо да пише платени пасквили, да вземе да обясни "КАК", щото това което е скалъпил, бие по тъпотя дори коментарите на Крум Усайиски от Крупник....
Абе вие за толкова тъпи ни ни вземате???

к

2019.08.26 | 15:39

2

Да беше учил, вместо да чакаш опорните точки. ДБ оперират и в щатите и там важат местните закони. Как мислиш ЕС глобява Гугъл и Микрософт стотици милиони? Четене му е майката, а не писане на фейк коментари.

Добави коментар

Водещи новини