Повече от 200 пожара продължават да горят в Сибир

  • 12 август 2019 17:22

  • 529
  • 2
Повече от 200 пожара продължават да горят в Сибир
© Getty Images

Горските пожари в Сибир продължават без признаци за отслабване, предаде ДПА.

Повече от 200 пожара са обхванали около 280 000 хектара, съобщиха днес руските служби за горите. Обхванатата от огъня територия по площ е по-голяма от Люксембург.

Пожарите са продължили да се разрастват през последните дни, показват официалните данни, въпреки усилията на пожарникарите да ги овладеят.

Върху много по-голяма площ от повече от 2,7 милиона хектара пожарите все още не са изгасени, защото се намират в отдалечени райони.

Според природозащитната организация "Грийнпийс" от началото на годината огънят е унищожил повече от 13,4 милиона хектара гори - територия по-голяма от площта на Гърция.

Пожарникарите обаче отбелязват и успехи - над 50 пожара на площ от 5 700 хектара вчера са били загасени.

От пламъците е засегната и тайгата, най-важният горски пояс в Сибир.

Всяко лято в Сибир избухват горски и степни пожари, но тази година те са по-опустошителни заради допълнителен фактор - сушата в района.

БТА
529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.08.13 | 06:34

2

Рускенефа си пролича! Запада и Тръмп им предложиха а те героично отказаха! Сега нямат никаква техника за гасене на пожари, имат два самолета и това е!

Нека горят ушанките, нека се тровят, заслужават си отношението на целият свят да ги мрази!

За 20 години управление на диктатора се строиха само оръжия а сега когато потрябват и цивилни самолети за гасене на пожари НЯМА!


Абе типична педеРуска работа!

Оцелял от грабежа СДС-арски българин

2019.08.12 | 21:45

1

Мисля,че краварската Измет има пръст в тази работа:или спретват"Майдани", или разнасят болести,като пръскат аерозоли,или създават конфликти и войни по света.
Палежите за тях са нищо работа.
И Чумата вероятно е тяхно дело,защото имат милиони тонове замразено месо още от Втората световна война и знаят,че българите сме принудени от продажните ни управниците да ядем всякакви техни ГМО - боклуци.
Анатема !

Добави коментар

Водещи новини