Петима служители на "Росатом" са загинали при взрива на полигона в Архангелска област в Русия

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Руското министерство на отбраната съобщи по-рано, че при взрива на 8 август на полигона близо до Северодвинск са загинали двама души.

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом". 

Коментари

 1. 2019.08.10 | 22:39

  Да обучаваш терористи, си има своите рискове.

 2. 2019.08.10 | 12:57

  Цървули!!!Гръмнал е някой "аналогов" двигател на "безаналогова" ракета!!!Рускенефа е Воняща Тоталитарна Дупка,която стремително се е насочила към пропаста в която замина и СССР!!!Ура и Слава!!!

 3. 2019.08.10 | 10:02

  Нон стоп им гърми нещо на Руснаците.

  1. 2019.08.10 | 12:07

   голяма милитаризирана страна - как няма да гърми...

 4. 2019.08.10 | 09:35

  до. цял. свят. от. гл. шеф на тайно разузнаване. президента г. радев. винил нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. че румен вписва тези съобщения. ние г. радев. вписваме тези съобщения. съкретно тайно разузнаване. от колко години се гаврите с румен по враждата. в къщи къдели не. правителството трябва дасе вземе в ръце. това зависи г. радев от вас. ние сме лесни ще заслепиме всеки по оделно и ще станат катастрофи. в нашето разузнаване има и българин. ние неви мразиме вие сами си се мразите. несме вярвали в вас това нещо г президент. да вярвате на хорски прикаски. поверете компютра на румен дасе уверите че той не вписва тези съобщения.

  1. 2019.08.10 | 09:42

   А бе човек, пой си хапчетата бе, какви са тези брътвежи?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет