Тимошенко поиска да се лекува в Германия

  • 13 март 2012 19:35

  • 950
  • 2
Тимошенко поиска да се лекува в Германия
©

Бившият украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която страда от болки в гърба, отказа да бъде лекувана в затвора и поиска лечение в клиника в Берлин, предаде Франс прес.

През февруари Тимошенко бе прегледана от няколко чуждестранни лекари, включително двама от университетската клиника в Берлин, където тя иска да бъде лекувана, съобщи управата на затвора в Киев. Бившият украински премиер категорично е отказала програма за лечение в затвора, предложена от украински и германски специалисти.

Адвокатът й Серхий Власенко каза, че германските лекари са препоръчали лечение в специализирана клиника извън затвора. То трябва да започне веднага, защото състоянието на Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и може да се влоши, добави той.

Власенко опроверга информацията, че Тимошенко искала да се лекува в Германия и уточни, че тя иска лечението й да бъде в съответствие с препоръките на германските лекари, тоест извън затвора, предаде ИТАР-ТАСС.

51-годишната бивша украинска министър-председателка бе осъдена през октомври на седем години затвор по обвинения в злоупотреба с власт през мандата й. Самата тя изтъква, че присъдата е лично отмъщение на сегашния президент Виктор Янукович. Присъдата над Тимошенко предизвика криза в отношенията на Украйна с Европейския съюз, който смята че съдебното преследване срещу нея е политическо мотивирано, напомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.19 | 11:46

2
Де да беше и нашата съдебна система като тяхната ехее.
Вземете своето!

2012.03.15 | 21:01

1
Вземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят, само за това че ползвате страниците им. На 09 април стратира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 09 април 2012 ще получават 50% от приходите и до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шанса наистина е уникален! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub info/?lrRef=98df1a72

Добави коментар

Водещи новини