Руски висш служител беше арестуван за държавна измяна

  • 05 юли 2019 17:55

  • 909
  • 0
Руски висш служител беше арестуван за държавна измяна
© Getty Images

Помощник на пълномощния представител на руския президент за Уралския федерален окръг бе арестуван за държавна измяна. Това е първият публично известен случай в постсъветска Русия на арест на правителствен служител по подозрение в държавна измяна, предаде Асошиейтед прес.

Подсъдимият Александър Воробьов заяви днес пред московски съд, че е работил като помощник на пълномощния представител на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за Уралския федерален окръг Николай Цуканов.

Руската Федерална служба за сигурност съобщи, че вчера е задържала Воробьов по обвинения в държавна измяна. Предвиденото наказание е до 20 години затвор. Федералната служба за сигурност обаче не даде повече подробности, защото делото е засекретено.

Воробьов е 39-годишен и една година е работил като помощник на президентския пълномощен представител. Преди това е заемал различни постове в управлението на най-западната област на Русия, Калининградската.

Последвайте канала на

БТА
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини